WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oudergaard: Te snel Slopen
Loosdrecht, di 4 augustus 2009

Nanne Roosenschoon (D66) vindt dat de gemeente te gemakkelijk sloopvergunningen afgeeft, zoals in het geval van Oudergaard.


Verzorgingshuis Oudergaard Kortenhoef.
(Rechts, achter het hek, de semi-permanente containerwoningen, drie hoog.)

Dossier Oudergaard

ingezonden brief

Geachte redactie,

De heer Ratelband heeft uiteraard gelijk als hij stelt dat dat een bouwvergunning het recht geeft om te bouwen maar geen verplichting geeft om daarmee direkt te starten.

Waar de gemeente wel onzorgvuldig mee om gaat, is het afgeven van sloopvergunningen. Niet alleen in het geval van Oudergaard, maar bijv. ook in Oud Loosdrecht voor het Ottenhometerrein. Zeker in het geval van Oudergaard had deze sloopvergunning niet verleend moeten worden totdat de bouwvergunning definitief was en een bouwplanning was overhandigd. Dit dan is wel geen wettelijke, maar zeker toch een sociale plicht. De gemeente is immers ook verantwoordelijk voor het welzijn van de bewoners en dan met name voor de kwetsbare ex-bewoners van Oudergaard.

De huidige schandalige situatie had dan vermeden kunnen worden. Het is nu zaak dat de gemeente opening van zaken eist over de planning van Inovum en zo nodig, de kennelijk noodzakelijke, druk uitoefent om zo snel mogelijk te starten met de bouw.
De passieve en afwachtende houding van de gemeente is geen optie.

Nanne Roosenschoon
D66 Wijdemeren

Naschrift redactie:

De afgelopen jaren is door Oudergaard/Auxilium/Inovum (mogelijk vergeet ik hier nog een welluidende naam) vele malen in de pers beloofd dat de nieuwbouw nu toch echt "komend najaar" van start zou gaan. Mogelijk is die toezegging ook aan de gemeente gedaan. Het najaar is bij Oudergaard/Auxilium/Inovum een zeer rekbaar begrip gebleken. Zelfs enkele jaren.

Het is dus best mogelijk dat er een bouwplanning is afgegeven, dat de gemeente zich bij het afgeven van de sloopvergunning daarop gebaseerd heeft en dat Oudergaard/Auxilium/Inovum zich gewoon niet aan de afspraken heeft gehouden. De vraag dringt zich dan op of de gemeente in dat geval sancties kan opleggen aan Inovum wegens het niet nakomen van gemaakte afspraken. Lastig wordt dat wel.

Inovum kan zich maar beter eens houden aan de eigen toezeggingen aan de bewoners, aan de buurt en aan Kortenhoef. Dat scheelt een hoop ellende.

Wijdemeerse Webkrant
Rik Jungmann

bron
ing. brief
foto
Rik Jungmann
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2