WIJDEMEERSE WEBKRANT
Interview geweigerd
Kortenhoef, di 4 augustus 2009

Herman Stuijver is terug van vakantie. Hij vroeg in juni directeur Wim Schimmel van Inovum om een interview. Dat verzoek werd afgewezen.

Herman Stuijver schreef ons: "Ik ben weer terug uit het verre Zuid-Amerika en ik las bezorgde berichten over de Oudergaard. Terecht! Op 10 juni stond bijgaand artikel in de WWW en De Brug, dat is het laatste officiële 'nieuws'. Misschien even plaatsen ter verduidelijking?"

Dat aanbod nemen wij graag aan.

Dossier Oudergaard

bericht uit de lokale bladen
10 juni 2009

Schimmel  “Geen nieuws over Oudergaard”
door: Herman Stuijver

KORTENHOEF – Directeur Wim Schimmel van Inovum, waar De Oudergaard bij hoort, heeft nog steeds geen nieuws over de nieuwbouw van zorgcentrum Veenstaete. Een verzoek voor een interview wees hij af, omdat er voor de Wijdemeerders niets van belang te melden was.

Het vroegere Oudergaard is inmiddels gesloopt, maar op de kale vlakte zie je alleen wat gras, struikgewas en een paar overblijfselen van de fundering, maar geen enkele bouwactiviteit. Ook de gemeente weet van niets. Toen DBW- raadslid René Voigt vroeg of de gemeente iets wist, moest wethouder Betske van Henten het antwoord schuldig blijven. Wel zou ze contact opnemen met de zorgkoepel Inovum (Beukenhof, Emtinckhof, Gooiers Erf en Oudergaard).

Onduidelijk

In juli 2008 meldde directeur Wim Schimmel dat er een diepgaand financieel conflict was tussen bouwer Dudok Wonen en de zorginstelling. Op dat moment was men bezig met een nieuw plan waarvan de heer Schimmel hoopte dat het eind 2008 zou kunnen starten. Garanderen kon hij niets en dat bleek achteraf terecht. Bijna een jaar later is nog onduidelijk hoever men is, zelfs of er überhaupt gebouwd kan worden.

Het gaat door!

Al was Wim Schimmel daar op 23 juli 2008 helder over. Hij zei toen:  “Zolang ik in het zadel zit, garandeer ik dat er een nieuw zorgcentrum zal komen. Het gaat door. Alleen ben ik genoeg koopman om een faillissement van Inovum te vermijden en dat dreigt als we niet nauwkeurig opereren. Het gaat wel om 30 miljoen. We zoeken naar een gebouw waar de zorg, de commerciële ruimtes en de huurwoningen met een maatschappelijk aanvaardbaar rendement kunnen worden verwezenlijkt. We willen geen vette winst”.

Na de zomer...

Het is dus domweg afwachten. Er is één kleine aanwijzing dat er wellicht licht is aan het einde van deze donkere tunnel. Een toekomstige gebruiker van een van de praktijkruimtes in het nieuwe gebouw vertelde aan uw verslaggever dat hij een brief had ontvangen dat er na de zomer meer bekend is. Waar hebben we dat vaker gehoord?

bron
WWW/Brug
foto
---
auteur
H. Stuijver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2