WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gemeente: Geen invloed
Kortenhoef, vr 31 juli 2009

In een reactie geeft gemeentelijk woordvoerder Frank Ratelband aan dat de gemeente machteloos staat in de kwestie Oudergaard.

In de ingezonden brieven over de kwestie Oudergaard worden zowel Inovum als de gemeente Wijdemeren gehekeld. Ben Raven schreef bijvoorbeeld "Inovum en de Gemeente Wijdemeren moeten zich diep schamen".

Gemeente: Geen blaam

Frank Ratelband wijst erop dat de gemeente in dit geval geen blaam treft. Hoe is de rolverdeling? Er is iemand die wil bouwen in Wijdemeren. Dat kan een particulier, een projectontwikkelaar of, zoals in dit geval, een zorginstelling zijn. Degene die wil bouwen maakt een ontwerp en legt dat ter beoordeling voor aan de gemeente. Anderen kunnen bezwaar maken tegen het ontwerp. Uiteindelijk komt er een punt waarop er een definitief goedgekeurde bouwvergunning ligt. In het geval van Oudergaard is dat punt onlangs bereikt.
Daarmee is de rol van de gemeente uitgespeeld en heeft de gemeente zijn deel van de verantwoordelijkheid genomen.

Bouwen of Niet bouwen

Het is aan de aanvrager van de bouwvergunning, in dit geval Inovum, om te gaan bouwen. Of niet, zoals Inovum nu doet met Veenstaete/Oudergaard. Daar kan de gemeente niets aan veranderen. Zolang Inovum niets doet met het braakliggende terrein staat de gemeente machteloos. Inovum treedt niet naar buiten met informatie over de voortgang en de planning, waardoor de vraagtekens in de Kortenhoefse gemeenschap groter worden. De gemeente kan hooguit optreden tegen het ontstaan van gevaarlijke situaties op het terrein van Oudergaard, maar daarvan is nu nog geen sprake.

Dossier Oudergaard

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2