WIJDEMEERSE WEBKRANT
NK Palingroken op 5 sep.
Kortenhoef, zo 9 augustus 2009

De Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseert op zaterdag 5 september 2009 het Nederlands Kampioenschap Palingroken.

Zie ook het fotoalbum van Douwe van Essen.

persbericht

Nederlands Kampioenschap Palingroken

De Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseert op zaterdag 5 september 2009, voor de 16e maal het Nederlands Kampioenschap Palingroken te Kortenhoef.

Kortenhoef  in de gemeente Wijdemeren (bij Hilversum) is bekend om de schilderachtige ligging midden in een eeuwenoud plassengebied.

De organisatie verwacht evenals voorgaande jaren ruim 100 deelnemers. Ze komen uit alle windstreken van Nederland, want dit Kampioenschap betekent echt iets voor de grote groep professionals en amateurs in de kunst van het palingroken. Vele rokers arriveren al in de vroege morgen om de rookinstallatie en het verkoopstalletje keurig in te richten.

Vorig jaar ruim waren er 15.000 bezoekers. Naast roken voor de wedstrijd wordt ook andere vis gerookt ter demonstratie en verkoop aan de duizenden bezoekers van dit unieke evenement. Alle aangevoerde vis wordt door kundige en strenge keurmeesters gecontroleerd bij de toegang van de deelnemers tot het parkoers. Juist dit jaar roken de deelnemers extra wedstrijdpaling voor de verkoop ten behoeve van een goed doel. Dit jaar is dat NO KIDDING, het landelijke netwerk tegen kindermishandeling.

De inschrijving voor deelneming is geopend. Zie website www.nkpalingroken.nl.

De wedstrijd zal om 12.00 uur beginnen. De prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden in de feesttent bij de Oude School (Kortenhoefsedijk 145). Daaraan gaat een uitgebreide beoordeling vooraf door een uit deskundigen en andere onafhankelijke prominenten bestaande jury.

Naast de wedstrijd zal vanaf 12.00 uur een kleine, creatieve braderie op de Kortenhoefsedijk plaatsvinden en ’s avonds om 21.00 uur de traditionele Kortenhoefse gondelvaart. Het geheel wordt feestelijk omlijst met muzikale optredens.

Het organiseren van het kampioenschap is alleen mogelijk dankzij tientallen vrijwilligers en vele landelijke en lokale sponsoren.

 

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
22 gr.
windkr. 2