WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw C. van Iperen
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw C. van Iperen- van Groenigen uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Van Iperen-Van Groenigen (65) is al meer dan 20 jaar een zeer betrokken vrijwilligster in de Gereformeerde Kerk ’s-Graveland. Daarnaast werkt ze sinds 1986 als vrijwilliger in Zorgcentrum Oudergaard, waarbij ze helpt de bewoners wat ontspanning te geven.

Bejaardensoos

In 1985 begon mevrouw Van Iperen met haar werk voor de bejaardensoos van de Gereformeerde Kerk ’s-Graveland (nu Protestantse Gemeente “De Graankorrel” i.o.). Ze hielp met het ophalen van ouderen die niet zelfstandig naar de soos konden komen en schonk koffie en thee in. Rond Pasen en Kerst hielp ze mee met speciale bijeenkomsten voorbereiden. Dit heeft deed ze tot de opheffing van de soos in 1995. Sinds 1990 helpt mevrouw Van Iperen mee in het schoonmaken van het kerkgebouw. Dit doet ze twee keer per week en is daar uren mee bezig.

Verjaardagsfonds

Vanaf 1994 tot heden beheert mevrouw het verjaardagsfonds van de kerk. Ze houdt de
verjaardagen bij en zorgt dat er een kaartje bij de jarige bezorgd wordt. De kaarten, jaarlijks 350, maakt mevrouw Van Iperen zelf. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de financiële kant van het fonds.

Handwerkgroep

Sinds 1986 tot heden helpt mevrouw van Iperen in Zorgcentrum Oudergaard als vrijwilliger mee met het geven van wat ontspanning aan de bewoners. Mevrouw begeleidt wekelijks ongeveer 30 bewoners bij de handwerkgroep. Ze leidt de groep, bereidt thuis het werk voor en helpt met de afwerking van de werkstukken. Door deze handwerkmiddag zijn de bewoners zijn er even “uit”, praten wat bij en maken diverse stukken die verkocht worden op de jaarlijkse bazaar. Mevrouw van Iperen organiseert deze bazaar. De opbrengsten van de bazaar worden gebruikt voor de aanschaf van nieuw materiaal of voor een jaarlijks etentje of ander uitstapje voor de hele groep. Deze organisatie is ook in haar handen.

Extra aandacht

Op dit moment verblijven de bewoners van Oudergaard langdurig in tijdelijke huisvesting. Dit is een ingrijpende verandering voor de bewoners. Mevrouw van Iperen en andere vrijwilligers zorgen in deze periode voor wat extra aandacht en afleiding.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief