WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw M.K. Koopman
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw M.K. Koopman-Schimmel uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Koopman-Schimmel (63) zet zich al vele jaren in voor het zwemonderricht in Het Gooi.

Zwemles aan de jongsten

Mevrouw Koopman is al meer dan 50 jaar lid van Zwem- en Poloclub De Otters Het Gooi.
Deze vereniging biedt mensen alle mogelijkheden om zich te ontspannen en te bekwamen op zwemgebied. Mevrouw Koopman is zelf 10 jaar lang fervent wedstrijdzwemster geweest. Als deelnemer aan de wedstrijdzwemploeg was het vanzelfsprekend dat ze hielp bij het geven van zwemles aan de jongsten.

Zweminstructie

Sinds 1957 geeft mevrouw elke zondagochtend zwemles. Zij is verantwoordelijk voor de afdeling elementair diplomawemmen. Mevrouw Koopman heeft daarbij niet alleen veel aandacht voor de kinderen die het zwemdiploma willen halen, ze zorgde ook voor het bestellen, aanvragen, invullen en ondertekenen van de diploma’s. Belangrijk was ook het stimuleren om door te gaan in de zwemsport. Mevrouw Koopman heeft dit met veel enthousiasme gedaan. Hierdoor werden ook nieuwe vrijwilligers aangetrokken die binnen de vereniging zwemlessen wilden geven. Mevrouw Koopman heeft ook nog eens 15 jaar lang op de woensdagavonden 1.5 uur zwemtraining gegeven aan beginnende wedstrijdzwemmers. Hierbij heeft zij ook als wedstrijdbegeleidster gefungeerd.

Trouw

Zij is een gewaardeerd en zeer actief iemand; een sociaal voelende collega. Door tactvol optreden weet zij ieder kind het zwemmen te leren. Geheel belangeloos en met veel ambitie, geduld en ook met de nodige humor weet zij een manier te vinden om de kinderen van watervrees te verlossen.
Ondanks verschillende naamsveranderingen, fusies en afscheidingen, is mevrouw Koopman tot op de dag van vandaag trouw gebleven aan de vereniging. Veel ouders die als kind les gekregen hebben van mevrouw Koopman, komen nu met hun kind terug om het zwemmen te leren.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’ en ‘iemand die anderen heeft gestimuleerd’.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief