WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw Kuiper-Boon
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw Kuiper-Boon uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Kuiper-Boon (82) is een echte doener. Ze is bescheiden van karakter en altijd alert op mensen waarvoor ze iets kan betekenen. Ondanks haar hoge leeftijd is zij nog steeds actief als vrijwilligster binnen de kerk, het ouderenwerk en haar woonomgeving.

Pastoraal werk

In 1977 trad mevrouw Kuiper als eerste vrouwelijke diaken aan bij de Gereformeerde Kerk in Kortenhoef ( nu Protestantse Gemeente De Graankorrel). Als diaken had ze een open oog en een warm hart voor de noden en problemen binnen de kerkelijke gemeente. Mede door haar kwam er veel verborgen nood aan het licht waar de kerk op een tactische manier op kon inspelen. Na meerdere termijn als diaken is zij zich als pastoraal medewerkster blijven inzetten voor het pastorale werk. Ze bezoekt nog steeds zieke en eenzame medemensen, doet aan stervensbegeleiding en steunt mensen in het rouwverwerkingsproces.

Ouderenwerk

Mevrouw Kuiper is wekelijks te vinden in het zorgcentrum Brugchelen in ’s-Graveland. Ze schenkt daar de koffie en thee en gaat in gesprek met de bewoners. Dit doet ze inmiddels negen jaar. Maandelijks organiseert zij op zaterdagmiddag het “gezellige uurtje” met sfeervolle muziek. Mevrouw haalt de bewoners op, schenkt de drankjes in, deelt de hapjes rond en maakt met iedereen een ongedwongen praatje.

Delen van lief en leed

Buiten de kerk en haar werk voor Brugchelen is ze betrokken bij het lief en leed in haar omgeving. Zo steunt ze in haar buren bij ziekte of bij een overlijden. Naast stervensbegeleiding bekommert ze zich ook over degenen die achterblijven. Ze drinkt er regelmatig een kopje koffie en houdt deze mensen in het oog. Waar nodig begeleidt ze buren bij dokters- of ziekenhuis bezoek. In de afgelopen 36 jaar was mevrouw Kuiper mantelzorger voor verschillende  mensen in haar omgeving.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd”.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief