WIJDEMEERSE WEBKRANT
G. van der Meulen
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

De heer G. van der Meulen uit Ankeveen:
lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van der Meulen (62) is een maatschappelijk betrokken man. Zowel bestuurlijk als uitvoerend zet hij zijn beste beentje voor om activiteiten te organiseren die aan leefbaarheid van Ankeveen ten goede komen.

De heer Van der Meulen staat altijd voor iedereen klaar en is altijd bereid iets de doen voor de gemeenschap. Hij is in staat alles in de juiste proporties te zien en heeft overtuigingskracht die gepaard gaat met de nodige humor.

Promoten carnaval

Als voorzitter van Carnavalvereniging De Schuimlikkers heeft de heer Van der Meulen zich gedurende vijf jaar ingezet om het carnaval in een dorp van “boven de rivieren” te introduceren en te promoten. En met succes! In 2004/2005 werd hij zelfs uitgeroepen tot Prins Carnaval. Net als in het zuiden een hele eer.

In actie voor de sport

Ook de sport kan op de warme belangstelling en inzet van de heer Van der Meulen rekenen. Zo was hij vijf jaar voorzitter van de Ankeveense recreatie tennisvereniging. Het introduceren van betaalde tennislessen voor volwassenen en een eerste opzet voor uitbreiding van de accommodatie behoren tot zijn verdiensten. Daarnaast is hij al sinds 1985 actief bij een biljartvereniging. Eerst als voorzitter van de plaatselijke biljartverenging Het Centrum en nu als voorzitter van de biljartclub De Tram. Ook was hij jarenlang voorzitter van de Hilversumse voetbalvereniging Altius. Bij de Ankeveense voetbalvereniging ASV’65 heeft hij ruim zes jaar met veel enthousiasme de E en F pupillen getraind. In het verleden was de heer Van der Meulen bestuurlijk betrokken bij  het landelijk bestuur De Kieviten en de landelijke promotieafdeling van het honk- en softbal.

In de huid van Sinterklaas

Afgelopen december kroop de heer Van der Meulen voor de tiende keer in de huid van Sinterklaas. Bij de voorbereidingen is hij altijd in een vroeg stadium betrokken en hij slaagt er ieder jaar weer in een prachtige show van te maken. Ook voor de plaatselijke basisschool Joseph Lokin is de heer Van der Meulen de enige echte sinterklaas.

Uit volle borst

Sinds 2002 heeft Ankeveen een “Havenloos Mannenkoor”. De heer Van der Meulen is medeoprichter en sinds het begin voorzitter. Hij onderhoudt het contact met de lokale overheid om de benodigde vergunningen te regelen en bezoekt zieke koorleden. Aan de organisatie van de diverse activiteiten van het koor draagt hij zijn steentje bij. Bij een optreden van een Oekrains kozakkenkoor is de heer Van de Meulen erg onder de indruk geraakt en heeft aangeboden om manager in Nederland van dit koor te worden. Hij heeft grote plannen met dit koor!

Nu de heer Van der Meulen inmiddels met de VUT is, gaat hij zich inzetten voor de plaatselijke Ouderensoos.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief