WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw H.A. Pot
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw H.A. Pot-van Laviere uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Pot (64) haalde in 1974 haar EHBO-diploma. Gedreven, deskundig en daadkrachtig zet zij zich sindsdien in voor de Hulpverlening bij Ongelukken. Zij weet anderen hierin te enthousiasmeren.

EHBO

In 1989 werd mevrouw Pot instructeur EHBO. Al snel werd ze kaderinstructeur en sinds een jaar of acht is ze rayonleider. Zij doet dit met overgave. Ze houdt het overzicht, zorgt dat iedereen op tijd herhaalt en op de hoogte is van de laatste nieuwtjes op het gebied van de EHBO. Ze houdt de kwaliteit van de cursussen hoog en ziet er op toe dat iedereen het vereiste niveau behaalt en behoudt. Ze neemt deel aan evenementen en stimuleert andere instructeurs deel te nemen.
Van 1986 tot 1995 heeft mevrouw zich tevens ingezet als instructeur EHBO bij de Brandweer Gooi en Vechtstreek. In 1994 trad mevrouw Pot toe tot het bestuur van de EHBO-vereniging ’s-Graveland e.o.. Zij is de drijvende kracht van de vereniging. Door haar inzet en kundigheid beschikt deze EHBO-afdeling over een goed lopende organisatie.
Vanaf 1990 is mevrouw betrokken bij de Nederlandse Organisatie Docenten EHBO (Node), eerst als assistent rayonleider en sinds 1995 als rayonleider van het rayon Utrecht 06.

Lotus

Van 1980 tot 1995 was mevrouw betrokken bij LOTUS, de Landelijke Opleiding tot uitbeelding van slachtoffers. LOTUS leidt mensen op om zich bij oefeningen in de hulpverlening als slachtoffer te gedragen. Daarnaast organiseert LOTUS symposia en ledenvergaderingen en houdt toezicht op de naleving van de voorschriften van de opleidingen. Mevrouw Pot verzorgde de Lotuslessen in de kring ’t Gooi & Omstreken. Niet alleen het uitbeelden van slachtoffers of ziektebeelden komt in de opleidingen aan de orde. Ook het schminken van kunstweefsel, wonden e.d. hoorde daarbij. Mevrouw leidde de opleiding met een strak programma: “je krijgt het niet cadeau!”.  Mevrouw Pot begeleidde de deelnemers, moedigde ze aan en motiveerde waar nodig.

Actief

Naast al haar activiteiten voor de Eerste Hulpverlening was mevrouw actief voor het Oudercomité van de school van haar kinderen, het schoolbestuur en het Oranjecomité. Ze collecteert jaarlijks voor de Hartstichting en is paraat als oppasmoeder voor de kinderen van de brandweermannen en –vrouwen tijdens het uitrukken van het plaatselijke brandweerkorps.

Het voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief