WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Hr. en Mevr. Soeters
Wijdemeren, wo 29 april 2009

De Heer en Mevrouw Soeters kregen hun lintjes gisteravond thuis uitgereikt, omdat zij vandaag door familieomstandigheden verhinderd waren.

persbericht

De heer A.M. Soeters en mevrouw J.P.M. Soeters-Overbeek uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Soeters (69) en mevrouw Soeters-Overbeek (67) zijn nauw betrokken bij het sociale leven in Kortenhoef en hun directe woonomgeving.

De heer Soeters was 35 jaar onderwijzer op Antoniusschool. Mevrouw werkte jarenlang bij Portengen Transport BV. Ondanks werk en gezin spant het echtpaar zich onvermoeibaar in om anderen te helpen. Hun motto is:  “je leeft met elkaar en waar nodig ben je er voor elkaar”.

Hand- en spandiensten voor buren

Het echtpaar Soeters is bescheiden, accuraat en zeer benaderbaar. Daarnaast hebben zij een antenne om mensen die hun hulp nodig hebben te signaleren. Voor verschillende buren verrichten ze op allerlei manieren hand- en spandiensten. Er zijn al heel wat heggen gesnoeid, tuinen gedaan, muren geschilderd of behangen en vloertjes gelegd. Ook biedt het echtpaar buren regelmatig administratieve hulp. Bij het onderhouden van de sociale contacten in de wijk spelen de heer en mevrouw Soeters een belangrijke rol. Zo was het koffiedrinken met de alleenstaande buurvrouw 20 jaar op vrijdagochtend vaste prik. Het echtpaar paste hun plannen hierop aan.  Want de vrijdagmorgen “is voor de buurvrouw”!

In de familie

Beide echtelieden komen uit een groot gezin. Mevrouw groeide op in een gezin met wel 14 kinderen. Nu broers, zussen en aangetrouwde familieleden vaker zorg en hulp nodig hebben staat het echtpaar altijd klaar.

Werk voor de Antoniusparochie

Naast deze inzet voor hun woonomgeving en de familie is het echtpaar ook breder actief. Een voorbeeld hiervan is hun werk voor de Antoniusparochie. Mevrouw notuleert sinds 1979 de parochievergaderingen. Daarnaast is ze wijkvertegenwoordigster en ouderenbezoeker en bezorgt ze het parochieblad in haar wijk. Ook meneer Soeters is volop betrokken bij de activiteiten van de kerk. Hij was lid van de financiële commissie en heeft zich maandenlang ingezet voor het verbouwen van de bovenruimte van de pastorie tot een bovenwoning..  Verder zette hij zich in voor de zeskampen op de Antoniusfeesten, het organiseren van spelen en het rad van fortuin, braderieën en maar liefst 22 kerkveilingen. Tevens draait de heer Soeters regelmatig mee bij rouw- of trouwdiensten.

Afzonderlijk van elkaar ontplooiden zij de onderstaande activiteiten.

De heer Soeters: klusteam, schaatssport & toneelvereniging DSO

Sinds 2003 maakt de heer Soeters deel uit van het “klusteam Wijdemeren”. Dit team alleenstaanden en ouderen hulp bij onderhoudsklussen, kleine reparaties en het instellen van apparatuur.  Van 1979 tot 2003 was hij de grote promotor van het jeugdschaatsen in ’s-Graveland en Kortenhoef. Van oktober t/m maart organiseerde hij iedere zaterdag schaatsles op de kunstijsbaan in Utrecht. Hij coördineerde het vervoer door vrijwilligers en begeleidde de groep tijdens de schaatslessen. In 1982 was de heer Soeters één van de belangrijkste grondleggers van de Schaats & Hardrijdersvereniging “De 5 dorpen”. Vijf jaar was hij bestuurslid van de toneelvereniging DSO en lid van de onderhoudsgroep. Ook was hij lange tijd ambtenaar van de burgerlijke stand.

Mevrouw Soeters-Overbeek: B.M.O.L

Mevrouw Soeters zingt sinds 1997 bij muziekvereniging B.M.O.L. Het is niet bij zingen alleen gebleven. Ze is zeer betrokken bij het wel en wee van de koorleden. Daarnaast ondersteunt ze de penningmeester en bracht ze structuur in de ledenadministratie en de contributie-inning.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert het echtpaar Soeters als mensen  “die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen”.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief