WIJDEMEERSE WEBKRANT
A. Snel
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

De heer A. Snel uit Nederhorst den Berg:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Snel (65) is sinds 1977 vrijwilliger en sinds 1981 (met een onderbreking van vier jaar) secretaris van de ijsvereniging. In 2007 werd hij gehuldigd als erelid van de ijsclub en ontving hij bij die gelegenheid “de scheve schaats”.

IJs

De IJsclub Nederhorst den Berg bestaat inmiddels 106 jaar. Jaarlijks treft de ijsclub de voorbereidingen voor het winterseizoen. In oktober worden de verlichtingspalen opgezet en wordt de akker voor de banen kort gemaaid. Dit alles gebeurt met een team van vrijwilligers. Er vindt een ledenvergadering plaats en het clubblad wordt gevuld en uitgegeven. Kortom, als het mocht gaan vriezen dan is de IJsclub er klaar voor.

Naast de ijsactiviteiten worden er jaarlijks diverse andere activiteiten georganiseerd met daarbij de nodigde werkzaamheden. Dat zijn o.a. de avondvierdaagse (regelen verkeer, uitzetten routes, zorgen voor inhalen wandelaars onder begeleiding dweilorkest enz.) en de jaarlijkse Triatlon. In de decembermaand wordt er tijd ingeruimd voor het versieren van de kerstboom op het plein. Bij al deze activiteiten is de heer Snel daadwerkelijk betrokken. Hij is altijd aanwezig, steekt graag de handen uit de mouwen en stopt niet voordat alles gereed is.

Kunstijs

In 2008 is een kunstijsbaan verwezenlijkt. Jaarlijks staat er vanaf november een overdekte kunstijsbaan met terras bij sporthal De Blijk. Om dit te bekostigen zijn er ongeveer 200 bedrijven als sponsors aangetrokken.
De leden van de ijsclub zitten vol ideeën om activiteiten bij de baan te ontwikkelen. Een fantastisch initiatief waar inwoners uit deze gemeente en uit de hele regio kunnen genieten van wintersfeer en ijspret rond sinterklaas, kerst en de jaarwisseling. Ook als het niet vriest.

De heer Snel is gemiddeld zo’n twee uur per dag bezig met de activiteiten van de ijsclub. Tijdens evenementen en zeker nu tijdens alle voorbereidingen van de nieuwe kunstijsbaan besteedt hij zo’n 20 uur per week en vaak wel meer aan de club.

Biljartvereniging Overmeer

De heer Snel is al 46 jaar lid van de plaatselijke biljartvereniging Overmeer en van 1978 tot 2005 was hij  secretaris van de vereniging. Naast secretaris was hij ook wedstrijdsecretaris. De vereniging speelt in competitieverband en doet mee aan de zeskamp.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’ en als ‘iemand die anderen heeft gestimuleerd’.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief