WIJDEMEERSE WEBKRANT
P. Vos
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Dhr. P. Vos uit Nederhorst den Berg:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Vos (69) is zeer betrokken bij de Bergse gemeenschap. Hij staat bekend als rustig en betrouwbaar. Hij denkt graag met mensen mee en is altijd bereid om ook daadwerkelijk ergens de schouders onder te zetten.

Onmisbaar bij Barnhoorn en Zwagerman

De heer Vos werkte tot zijn pensioen (35 jaar) bij het bedrijf Zwagerman Beheer. Men kent hem daar als een zeer betrokken medewerker. Sociaal en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor collega’s, directieleden en het bedrijf. Als collega ondersteunde hij één van de heren Zwagerman na een zwaar ongeluk. Met de hulp van de heer Vos kon hij blijven functioneren in het bedrijf. Ook nu hij met pensioen is kan het bedrijf nog op hem bouwen. Hij is er nog altijd als het nodig is!

Schatbewaarder bij gemengd koor Wijdemeren

De heer Vos is sinds 1991 lid van het Bergs Gemengd Koor. Al snel was hij penningmeester. Mede op zijn initiatief is het koor meegegaan in de beweging van de herindeling. De naam werd Gemengd koor Wijdemeren en sindsdien heeft het koor heel wat koorleden van buiten Nederhorst den Berg. Naast zijn penningmeesterschap maakt de heer Vos altijd tijd voor andere klussen. Zo haalt en brengt hij koorleden die niet zelfstandig kunnen komen en helpt hij bij de voorbereiding van feestjes.

Vriend van het Plein

Vanaf het eerste uur (1993) is de heer Vos betrokken bij de stichting Vrienden van het Plein en is hij een echte “vriend” van het plein. De stichting organiseert op het plein en rondom de muziektent diverse kleinschalige zomerevenementen. Een voorbeeld is het jaarlijkse zomerfeest in augustus. Het plein is dan omgetoverd in “Smulplein”.  Voor jong en oud zijn er creatieve workshops en muzikale en sportieve attracties. In de kinderboekenweek organiseert de Stichting een educatief programma voor de kinderen genaamd “de Boekenworm”. Meneer Vos is bij de evenementen  de “regelaar”. Hij zorgt voor transport, bouwt de tenten en de podia, zet de parcoursen uit, regelt de dranghekken, elektriciteit en constructies voor de diverse activiteiten. De stichting beschrijft hem als “Piet heeft gouden handen en een groot hart”.

Oranjevereniging en collecteren voor het Astmafonds

De heer Vos heeft zich lange tijd ingezet als bestuurslid van de Oranjevereniging Nederhorst den Berg. Hij verrichtte alle mogelijke hand- en spandiensten rond de vieringen van Koninginnedag en 4 en 5 mei. Daarnaast was hij vanuit de Oranjeverenging betrokken bij het Zomerspektakel in Nederhorst den Berg. Sinds 2005 organiseert de heer Vos de jaarlijkse collecte voor het Astmafonds in Nederhorst den Berg.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief