WIJDEMEERSE WEBKRANT
J.W.M. van Wijk
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

De heer J.W.M. van Wijk uit Nederhorst den Berg:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Van Wijk (49) is een enthousiaste inwoner, geboren en getogen in Nederhorst den Berg. Zijn leven en dat van zijn gezin staat al jaren in het teken van het driedaagse Zomerspektakel dat er jaarlijks wordt gehouden. Een spektakel dat is uitgegroeid tot een regionaal evenement. Het wordt dit jaar voor de 25ste keer gehouden.

Zomerspektakel

Tijdens het spektakel worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen (o.a. kinderdisco, kindervrijmarkt, draaimolens, afmatrace, doelschieten, acrobaten, clowns, kids speeltrailer enz.). Diverse bekende Nederlandse artiesten treden op, er is een jaarmarkt, een Old Timers Show en nog veel meer. Op de laatste dag wordt afgesloten met de trekking in de jaarlijks georganiseerde loterij. Voor de sportieve bezoekers organiseert de stichting evenementen zoals streetbike stunts, Scad diving, sprintwedstrijden, triatlon, meerkamp. De triatlon wordt georganiseerd in samenwerking met de IJsclub en trekt vele deelnemers van binnen en buiten de regio. De heer Van Wijk neemt hieraan ook zelf deel. Het spektakel draagt enorm bij aan het gemeenschapsgevoel in dit deel van onze gemeente. Daarbij is er ook altijd een hartelijk welkom voor de vele mensen van buiten het dorp die dit spektakel maar al te graag bijwonen.

Samen met gezin

De heer Van Wijk is al 21 jaar zeer betrokken bij dit evenement. Hij kwam in 1987 via zijn broer in de technische commissie. Daar werden de spellen bedacht en het parcours van de zeskamp uitgezet. Alle onderdelen werden zelf gebouwd. In 2001 werd hij penningmeester en vanaf 2004 voorzitter van het Zomerspektakel. Samen met zijn gezin weet hij ieder jaar weer mensen enthousiast te maken voor de voorbereiding van dit evenement. Zijn 19-jarige dochter inmiddels ook toegetreden tot het bestuur. Zijn enthousiasme en uitstraling maken dat mensen zich vaak spontaan aanmelden om mee te helpen. Het evenement is zo belangrijk voor hem dat zijn eigen vakantie daar vaak bij inschiet.

In de wintermaanden vergadert het bestuur 1x per maand. Richting de zomer neemt dit toe. Kort van tevoren vraagt dit dagelijks activiteiten. Draaiboeken worden opgezet en doorgenomen, cateraars besteld, overleg met de (inmiddels meer dan 40) vrijwilligers vindt continu plaats, de sponsors enz. De telefoon staat in deze periode “roodgloeiend”. Kort na de zomer vindt de evaluatie plaats. Daarna begint alles weer van voren af aan.
Zonder de inzet en het enthousiasme van mensen zoals de heer Jan van Wijk zou dit niet zo lang al zo’n succesvol evenement zijn.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief