WIJDEMEERSE WEBKRANT
J.H.M. van Ingen
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

De heer J.H.M. van Ingen uit Kortenhoef:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Van Ingen (57) is vanaf de oprichting betrokken bij het Ankeveens Jongerenkoor/All Directions, het kerkkoor van de Martinusparochie.

Hij was 15 jaar voorzitter van het koor en tevens organist. De functie van organist vervult hij nu al ruim 30 jaar. Met zijn enthousiasme, betrokkenheid en inzet lukt het  hem al jaren om steeds weer nieuwe koorleden aan te trekken en er voor te zorgen dat het koor blijft bestaan. De leden komen niet alleen uit Ankeveen, maar uit de hele regio. Het werkt mee aan de vieringen in de eigen kerk en kerken in de omgeving. Ook treedt het op in verpleeg- en verzorgingshuizen en tijdens diverse activiteiten in Ankeveen.

Tennis

Decorandus is vanaf de start in 1980 actief betrokken bij de Ankeveense Recreatieve Tennis Vereniging (ARTV). Begonnen als kleine club met eenvoudige toernooitjes en uitwisselingen binnen de regio, is de club nu uitgegroeid tot een volwaardige tennisvereniging die in de tenniswereld z’n mannetje staat. De heer Van Ingen houdt zich ieder jaar bezig met de toernooischema’s en de indelingen voor de clubkampioenschappen en hij begeleidt de wedstrijden.

S.V. ’s-Graveland

De heer Van Ingen is bij de sportvereniging S.V. ’s-Graveland betrokken als vrijwilliger binnen de jeugdcommissie. Dit hield niet op toen zijn eigen zoon wegens verhuizing zijn lidmaatschap van de vereniging opzegde. Decorandus bleef teamleider van het A1-team. Inmiddels is hij voorzitter van de jeugdcommissie en heeft hij als zodanig zitting in het dagelijks bestuur van de sportvereniging.

Havenloos Mannenkoor

Sinds 2002 is hij betrokken bij het Havenloos Mannenkoor en actief bij veel activiteiten ervan. Mede door zijn ervaringen in het koor All Directions heeft het koor hem in  2005 overgehaald dirigent te worden. Hij dirigeert met passie en is goed in staat zijn enthousiasme over te dragen op de groep. Het koor repeteert wekelijks en geeft vele optredens, onder andere voor de zonnebloem, bij jubilea, bruiloften of partijen, de plaatselijke soos en voor ouderen, enz. 

Parochiebestuur Sint Martinus

De heer Van Ingen heeft van 1990 tot 2000 deel uitgemaakt van het kerkbestuur van de Sint Martinuskerk. Daarnaast was hij één van de organisatoren van de jaarlijkse Maartenmarkt en diverse kerkveilingen. Voor de kerk is hij een van de mensen waar het bestuur altijd een beroep op kan doen.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief