WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw H.M. Dijst
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw H.M. Dijst-Ahrens uit Ankeveen:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Dijst (59) staat bekend als een “super vrijwilligster”. Haar levenshouding is dat ze er wil zijn voor anderen. Op haar 18e hielp ze in haar toenmalige woonplaats al bij het geven van zwemles aan mensen met een verstandelijke beperking.

School

Al snel na haar verhuizing naar Ankeveen werden haar kinderen aangemeld voor de Joseph Lokinschool in Ankeveen. Zij vervulde binnen de school diverse vrijwilligersfuncties. Leesmoeder, begeleiden schoolreisjes, ontwerpen decors, ontwikkelen projecten, organiseren van fietstochten en ga zo maar door. Tevens werd zij lid van de ouderraad en secretaris en, aansluitend, voorzitter van het schoolbestuur. Ze behield haar bestuurlijke functie nog tot ver nadat haar eigen kinderen de school hadden verlaten.

Kerkwerk

Van 1982 tot 2007 was zij secretaresse van het Kerkbestuur van de Martinuskerk. Ze deed de administratie en maakte de roosters voor de lectoren en misdienaars. Ook was ze actief bij de autodienst, die er voor zorgt dat mensen die slecht ter been zijn de diensten kunnen bijwonen en ze maakte de boekjes voor de vieringen. Ze beheert het kerkhof en verzorgt samen met andere dames zelfs uitvaarten.

Sherpa

Mevrouw Dijst is, vanaf 1997, ook betrokken bij Sherpa, een organisatie die regionaal  ondersteuning biedt op het gebied van wonen, dagbesteding, vrijetijdsbesteding, (medische) zorg, kortdurende opvang en ondersteuning thuis. Door haar ervaringen bij de uitvaartdiensten binnen de parochie vroeg Sherpa of mevrouw Dijst wilde assisteren bij de cursus rouwverwerking.

Matrijs

Ze is één dag per week in opvangcentrum De Matrijs en geeft de mensen die er op dat moment zijn alle aandacht. Ze leert deze mensen lezen, schrijven en rekenen.

Ouderensoos

Mevrouw is één ochtend per week te vinden in de plaatselijke ouderensoos waar ze al jaren lang koffie schenkt en een luisterend oor biedt aan iedereen die daar behoefte aan heeft.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’.

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief