WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw C. Denninger
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw C. Denninger-Schreuder uit Kortenhoef:
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau 

Mevrouw Denninger (64) zet zich sinds 1981 in op het gebied van kunst en cultuur. Als kunsthistorica levert zij een belangrijke bijdrage aan het onder de aandacht brengen van kunst en het bewaren van kunst voor de volgende generaties. Voor de gemeente Wijdemeren, waarin kunst door de eeuwen heen zo’n belangrijke plaats inneemt, is mevrouw Denninger van onschatbare waarde.

Mevrouw Denninger staat bekend als een buitengewoon inspirerende persoonlijkheid. Ze geniet van kunst en heeft volop energie, inspiratie en ambitie.

Eigen bedrijf

Als kunsthistoricus heeft mevrouw Denninger zich gespecialiseerd in de aan- en verkoop van 19de en 20ste-eeuwse schilderijen. In 1991 begon zij haar eigen bedrijf: Het Kunsthistorisch Service Bureau. De afgelopen tien jaar is ze er vaak in geslaagd om schilderijen aan te kopen die uniek zijn in het oeuvre van een kunstenaar en daarom extra kunsthistorische waarde hebben. Ook richt zij in opdracht museale tentoonstellingen in en verricht ze kunsthistorisch onderzoek. Mevrouw Denninger heeft diverse boeken over beeldende kunst gepubliceerd, voorbeelden hiervan zijn: De onvergankelijke kijk op Kortenhoef, Schilders van Amsterdam, Kees Verkade, beeldhouwer-sculptor-sculpteur en Schilders van Laren.

Secretaris en voorzitter van Kunst aan de Dijk

Mevrouw Denninger was als secretaris en later als voorzitter jarenlang (1981 tot 2002) nauw betrokken bij de activiteiten van Stichting Kunst aan de Dijk. Deze stichting organiseert sinds 1981 elk jaar een cultureel programma in het Oude Kerkje van Kortenhoef. Door haar ervaring, persoonlijke inzichten en kennis als kunsthistorica, heeft mevrouw Denninger mede gezorgd voor een kwalitatief hoogwaardig aanbod van concerten, literaire avonden en een jaarlijkse tentoonstelling. Zij gebruikte haar netwerk om museumdirecteuren van ondermeer het Haagse Gemeentemuseum en het Stedelijk museum maar ook welgestelde kunstbezitters aan te sporen om hun kunstwerken af te staan voor de tentoonstellingen. Vanwege het hoogwaardige niveau van de activiteiten ontving Kunst aan de Dijk de Anjerfondsprijs Noord-Holland.

Stichting Kunstbezit ’s-Graveland

Bijna tien jaar (1998 tot 2007) was mevrouw Denninger bestuurslid van de stichting Kunstbezit ’s-Graveland. Deze stichting is opgericht door de voormalige gemeente ’s-Graveland om de unieke verzameling schilderijen van de Kortenhoefse school te behouden.
Sinds de herindeling in 2002 beheert de stichting tevens de kunstwerken van de voormalige gemeenten Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Naast haar taken als bestuurslid zorgde mevrouw Denninger voor het samenvatten van de catalogus en de archivering. Ook nu nog geeft zij rondleidingen en geeft ze deskundig advies over beheer en onderhoud.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als “iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben”.

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief