WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw H.J.M. Buitendijk
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw H.J.M. Buitendijk-Blokker uit Ankeveen
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Buitendijk (65) is bij de meeste activiteiten voor de jeugd in Ankeveen betrokken. Ze neemt zelf initiatieven maar doet ook enthousiast mee aan activiteiten die anderen organiseren. Bij die gelegenheden kan men rekenen op iemand die zeer geïnspireerd, creatief en enthousiast is. 

Jeugdprojecten Ankeveen

Mevrouw Buitendijk coördineert het jeugdwerk in Ankeveen. Ze organiseert regelmatig kinderdisco’s en jaarlijks zet zij een project op voor twee leeftijdscategorieën. Samen met de kinderen werkt ze toe naar een ambitieuze eindpresentatie. Zo waren er al eens een modeshow met kleding van krantenpapier, een poppenkast van 7 meter en een hoedenproject. Mevrouw Buitendijk weet de kinderen te betrekken en betrokken te houden. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Deelname is altijd vrijwillig maar niet vrijblijvend. Of zoals ze dat zelf vaak zegt: “Ik bied geen verkapte kinderopvang, maar wil graag resultaten zien”. Haar creativiteit kwam ook goed tot uiting bij de modeshow ter gelegenheid van het eeuwfeest (2007) van de Hervormde Kerk Ankeveen. Ze zette de creaties van de deelnemende kinderen in elkaar en zorgde voor een podium en een echte “catwalk”.

Scouting

Bij de scouting Toxopeus heeft mevrouw Buitendijk vier jaar (1994 – 1998) leiding gegeven aan “de bevers”.

Creativiteit op de Joseph Lokinschool

Van 1973 tot 1983 had mevrouw Buitendijk zelf kinderen op de Joseph Lokinschool. In deze periode heeft zij samen met leerkrachten en andere ouders in het kader van de schoolhobbyclub veel creatieve activiteiten georganiseerd. Sinds 2000 is mevrouw Buitendijk de stuwende kracht achter de komst van Sinterklaas op school. Ook ondersteunde ze de afgelopen jaren diverse creatieve schoolprojecten. In 2008 zorgde mevrouw Buitendijk voor een link van het jeugdwerk met de school.

Andere instanties

Ook andere instanties kunnen op de inzet van mevrouw Buitendijk rekenen. Zo ontvangt ze voor Natuurmonumenten de mensen die deelnemen aan de vaartochten in het clubgebouw van de IJsclub. Natuurlijk zorgt ze ervoor dat het gebouw er piekfijn uitziet. Voor het comité Intocht Sinterklaas Ankeveen koopt en pakt zij jaarlijks 100 cadeautjes in en zorgt ze voor posters en het versieren van de boot. Op de dag zelf helpt ze met aankleden, schminken en begeleiden van de kinderen. Al jarenlang is mevrouw Buitendijk lid van de ontspanningscommissie van sport-vereniging Petanque. Bij elke uitvoering zorgt zij dat de kantine is aangekleed. Voor de Carnavalsvereniging De Schuimlikkers was ze jaren jurylid.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd”.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief