WIJDEMEERSE WEBKRANT
E.A.D. van Buel
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

De heer E.A.D. van Buel uit Loosdrecht:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Van Buel (48) woonde als kind dicht bij het vliegveld Hilversum. Als opgroeiende jongen was hij sterk geïnteresseerd in alles wat zich daar afspeelde.

Op zijn 13e werd de hij lid van het Parachutisten Centrum Midden Nederland en werd hij ook actief voor de club. Op zijn 16e maakte hij zijn eerste sprong. Hij is de grote promotor van het Parachutisten Centrum geworden.

Sinds 1975

In 1975 startte hij zijn werkzaamheden voor de club door de verkoop van stickers en badges tijdens demonstraties en op de Leusderhei. Hij zette zich in voor de bouw van een nieuw clubhuis en hangar, maakte samen met andere leden lange tijd elke woensdag het gebouw schoon, bestelde onderdelen bij de fabriek, hield de vliegtuigjes op orde, draaide stickdiensten, hield roosters bij, organiseerde wedstrijden, reünies (met een opkomst van 500 mensen), uitwisselingen met andere clubs, gehandicaptendagen en maakte lange tijd deel uit van de instructiegroep als hulpinstructeur. De gezamenlijke barbecues en aansluitende gezellige avonden die aan het einde van de sprongdagen worden gehouden, worden door hem georganiseerd.

Wings for all

Eén van de activiteiten waar hij zich enthousiast voor maakt, is Wings for All. Ieder jaar wordt een instelling of school uitgenodigd om een dag op het vliegveld door te brengen. Gehandicapte kinderen krijgen deze dag een speciaal onthaal en mogen mee met een rondvlucht boven het gebied.

Bernard Bokaal

In 2005 heeft de heer Van Buel de Bernhard Bokaal geïntroduceerd. Dit is een jaarlijkse doellandingenwedstrijd voor alle gebruikers van het vliegveld. De wedstrijd wordt afgesloten met een groot feest en barbecue. De gehele organisatie en leiding is in handen van de heer Buel.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief