WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw A.C.M. van Altena
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw A.C.M. van Altena-van den Bos:
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw (81) is sinds 1973 vrijwilliger bij het Parachutisten Centrum Midden Nederland/Vliegveld te Hilversum.

Hier kunnen belangstellenden informatie krjgen over het parachute springen, hun “eerste sprong wagen” en de opleiding volgen tot parachutespringer. Naast sport- en hobbyspringers worden bij dit centrum ook militairen van de naastgelegen militaire basis opgeleid tot parachutespringer.

Spin in het web

Zij is met de club in contact gekomen via haar echtgenoot die bij het centrum een opleiding volgde. Al snel zette mevrouw zich in voor de club en nam in eerste instantie huishoudelijk en organisatorische taken op zich. Die zijn geleidelijk aan uitgebouwd tot een rol waarin mevrouw voor vele zaken actief is en functioneert als een soort “spin in het web”. Mevrouw helpt bij het uitzoeken van de sticklijsten, een tijdrovende ‘hondenbaan’, waarbij de administratie van de vluchten, de piloot en de springers wordt bijgehouden, met daarbij de exacte vliegtijden. Ze is sleutelbeheerder, assisteert de penningmeester bij de boekhouding, zorgt dat er iemand is als er monteurs voor verwarming of tapinstallatie moeten komen, enz. Ze fungeert als informatieverstrekker, postbode en postverdeler, kassier, beveiliger en ga zo maar door. Ze is, al met al, van onschatbare en onmisbare waarde voor de club.

Actief, aanwezig en bereikbaar

Ook tijdens periodes dat er geen activiteiten zijn houdt mevrouw het gebouw in de gaten. Ze controleert regelmatig of alles in orde is en “trekt aan de bel” of steekt zelf de handen uit de mouwen als ze constateert dat er iets niet (helemaal) in orde is. Zij is altijd actief, aanwezig en bereikbaar. Zelfs nu nog, mevrouw is inmiddels 81 jaar, besteedt zij gemiddeld 20 uur per week aan de ondersteuning van het centrum.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief