WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mevrouw D.H. Abbenbroek
Wijdemeren, wo 29 april 2009

 

persbericht

Mevrouw D.H. Abbenbroek-Dalmulder uit Loosdrecht:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Abbenbroek (60) verricht al 31 jaar vrijwilligerswerk op het gebied van de kerk, het onderwijs en goede doelen.

Organiseren jeugdactiviteiten

Vele dertigers en veertigers kijken met veel plezier terug op de jeugdclub van de Hervormde gemeente Oud-Loosdrecht. Gedurende 14 jaar (1978 – 1992) organiseerde mevrouw Abbenbroek eens per week een gezellige en actieve avond voor de jeugd. Ze deed spelletjes, knutselde en ze leerde de kinderen spelenderwijs allerlei sociale vaardigheden. Ze deed dit werk met veel inzet, enthousiasme en overtuiging. Daarnaast was mevrouw drie jaar lang lid van de oudercommissie van de Ireneschool in Loosdrecht. Ook was ze jarenlang kaartverkoper voor het Loosdrecht Festival dat plaatsvond in De Swingboei.

Oprichten Lions Club Loosdrecht

In 1990 nam mevrouw Abbenbroek samen met vier andere dames uit Loosdrecht het initiatief tot het oprichten van een Lions Club in Loosdrecht. Mevrouw was hiervan jarenlang achtereenvolgens penningmeester en secretaris. Afgelopen jaren is het gelukt om diverse succesvolle projecten op te starten en af te ronden. Hierbij kwam de opbrengst ten goede aan verschillende goede doelen, zoals: Artsen zonder grenzen, de Cliniclowns, het Ronald Mc Donaldhuis en Stichting Hulphond Nederland.

Ook lokale doelen worden niet vergeten. Zo heeft mevrouw Abbenbroek meegewerkt aan de organisatie van dagtochten voor ouderen en heeft ze actie gevoerd om boten voor het Robinson Crusoë eiland toegankelijk te maken voor gehandicapten.  Tevens heeft zij zich ingezet voor financiële ondersteuning van het Robberse eiland van de stichting Abrona. Verder werkt ze al jaren mee aan de jaarlijkse kerstkaartenactie, een golftoernooi en aspergeverkoop ten behoeve van goede doelen. In 1998 heeft ze haar bestuurlijk functies binnen de Lions Club neergelegd in verband met ziekte. Haar inzet is nauwelijks verminderd! Zelfs nu nog doet ze volop mee met de projecten van de Lions.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd”.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief