WIJDEMEERSE WEBKRANT
Koninginnedag en 4 Mei
Wijdemeren, do 16 april 2009

Ook dit jaar is het Oranjecomité Wijdemeren Centrum er in geslaagd om voor deze Koninginnedag een aantrekkelijk programma samen te stellen.

ingezonden bericht

PROGRAMMA OP 28, 29 APRIL, KONINGINNEDAG EN DODENHERDENKING 2009

Ook dit jaar is het Oranjecomité Wijdemeren Centrum er in geslaagd om voor deze Koninginnedag een aantrekkelijk programma samen te stellen. Kijk hieronder welke activiteit u absoluut niet wil missen. Dit zou onmogelijk geweest zijn zonder de hulp van talrijke vrijwilligers, verenigingen en bedrijven. Hen willen wij hartelijk danken voor hun steun en medewerking.

U kunt deze Koninginnedag in Kortenhoef en 's-Graveland tot een echt feest maken door de vlag te hijsen en massaal onze activiteiten te bezoeken, zodat het een echt DORPSFEEST wordt.

We wensen u veel plezier !

De activiteiten in het kader van de verjaardag van de koningin starten op dinsdag 28 april met een concert voor de ouderen boven de 60 jaar.

CONCERT IN DE DOBBER OP 28 APRIL.

15:00 uur (zaal open 14:30) In samenwerking met de vrienden van Oudergaard en Brugchelen organiseert het Oranjecomité een middagmatinee voor de bewoners van Oudergaard en Brugchelen. Verder is iedereen boven de 60 jaar welkom. Optredend artiest: ZAHI. Er wordt koffie en thee en een drankje geserveerd.

CONCERT IN DE FUIK OP 29 APRIL:

21.00 uur Aanvang concert in De Fuik met livemuziek van de Band STARK. Tussendoor zal DJ Jan, wel bekend in het dorp, muziek draaien.

01.00 uur Einde concert in de Fuik.

KONINGINNEDAG 30 APRIL:

Ochtendprogramma:

08.45 uur Concert bij het Kraaienest door Amicitia. Iedereen is welkom om te komen luisteren. Buurtbewoners en belangstellenden: de koffie wordt u aangeboden door Stichting “BLOK”.

09:00 uur Oranje Vrijmarkt voor kinderen op de Zuidsingel (tussen Julianaweg en Reigerlaan). Het einde van de vrijmarkt is 16:00 uur.

09.30 uur Verzamelen van kinderen met versierde fietsen bij de Regenboogschool. De mooiste versierde fiets wint een prijs. Kinderen kunnen hier tevens een ballon voor de ballonnenwedstrijd halen. Muzikale begeleiding door Amicitia (De ballonnen worden alleen hier uitgereikt en niet meerbij de Fuik!)

10.00 uur Vertrek met muziek met kinderen naar de Fuik: Parklaan - E. Mooylaan – J. Valkenburglaan - H. van Schadijcklaan - Eg. Blocklaan - Kerklaan - Julianaweg - Zuidsingel – Sporthal de Fuik.

10.15 uur Amicitia speelt bij de Fuik enkele muziekstukken.

10.30 uur Opening Oranjefeest bij Sporthal de Fuik, waarna het Wilhelmus zal worden gezongen (gespeeld door Amicitia). Na het Wilhelmus zal het startsein gegeven worden om de ballonnen allemaal tegelijk op te laten.
Direct na de ballonnenwedstrijd: De vertrouwde kinderspelen:
Kinderspelen voor alle kinderen t/m groep 6 basisschool.
Kaarten voor de kinderspelen worden op de peuterspeelzalen en basisscholen uitgereikt. Deze zijn eventueel ook nog bij de informatiekraam te verkrijgen.
Tijdens de kinderspelen zullen er poppenkastvoorstellingen worden gegeven.

10:40 uur Zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Fuik voor kinderen van groep 3 t/m 8 basisschool. Voor het voetbal worden flyers met invulstrook uitgereikt op de scholen. Kinderen kunnen zich tot 26 april opgeven via email ocwijdemeren at live.nl of strookje inleveren op de BvBeeklaan 107. Vergeet niet je leeftijd door te geven. De sporthal mag alleen betreden worden met sportschoenen!

11:00 uur Door het oranjecomité wordt een oranjebitter in Dirk’s Sportcafe aangeboden voor iedereen boven de 18 jaar.

11.00 uur AMICITIA brengt aubade bij Oudergaard (buiten)

11.30 uur BMOL brengt aubade bij Huize Brugchelen.

12.00 uur Einde kinderspelen.

Middagprogramma:

12.30 uur Concert BMOL bij sporthal De Fuik

14.00 uur Op het parkeerterrein van de Fuik zullen water spelattributen zijn opgesteld. In competitieverband zal gestreden worden ………. Wie durft mee te doen??!! Inschrijving kan ter plaatse of eerder op de ochtend bij de informatiekraam.

16.00 uur Feest in Dirk’’s Sportcafe met live muziek verzorgd door Henk Vink.

19:00 uur Einde activiteiten bij de Fuik.

Regenprogramma:
Wanneer het slecht weer is of dit ’s morgens vroeg wordt voorspeld, is er het volgende regenprogramma:

08.45 uur Amicitia geeft koffieconcert in het Kraaiennest.
10.15 uur Uitreiken ballonnen aan kinderen bij de Fuik.
10.30 uur Opening Oranjefeest bij de Fuik
Kinderspelen en poppenkast in de Fuik.
12.00 uur Einde kinderspelen.
12.15 uur Vrijmarkt in de Fuik (Voetbal wordt afgelast).
14.00 uur Waterspektakel
16.00 uur Feest in de foyer met live muziek (Henk Vink)
19:00 uur Einde activiteiten bij de Fuik.

WIJ DANKEN ALLE SPONSORS VOOR HUN BIJDRAGE!

DODENHERDENKING 4 MEI

Op de avond van 4 mei herdenken wij alle oorlogsslachtoffers, in het bijzonder diegenen die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij nodigen alle burgers uit, jong en oud, deze herdenking bij te wonen.

18.00 uur Wij verzoeken u als eerbetoon aan al onze gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, de vlag halfstok te hangen.

19.10 uur Vertrek “Stille tocht” vanaf de Wilhelminahof naar het herdenkingsmonument bij het van Heumenhof te Kortenhoef.

19.30 uur Bij het monument voor de gevallenen in het van Heumenhof hebben leden van de Scoutinggroep “Klaas Toxopeus” een erewacht gevormd en brengt muziekvereniging BMOL muziek ten gehore. Enkele sprekers, een van de afgevaardigden van het College van B en W, de heer Gerard Abrahamse ,en de heer J.Wertheim, zullen spreken over oorlog en vrede, onderdrukking en vrijheid in relatie tot het verleden en het heden.

19.55 Kranslegging door leden van het gemeentebestuur van Wijdemeren, gevolgd door afvaardigingen van de Oranjecomités van Ankeveen en Wijdemeren Centrum.

19.59 The Last Post door trompettist van BMOL.

20.00 Twee minuten stilte.

20.02 Wilhelmus door BMOL Hierna kunnen afgevaardigden van verenigingen, politiek, scholen en andere organisaties en de burgerij bloemen leggen bij het monument.

Na 20.05 De aanwezigen worden verzocht om bij het verlaten van het terrein achter de organisatie aan de route langs het monument te maken.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2