WIJDEMEERSE WEBKRANT
Colijn wenst Bijl succes
Kortenhoef, do 16 april 2009

Bob Colijn vindt het jammer dat burgemeester Don Bijl naar Purmerend gaat. Hij wenst hem succes bij de eigenwijze Amsterdammers.

Update 16-4-2009, 17.08: Reactie van Renë Voigt op de opmerkingen van Bob Colijn toegevoegd.

ingezonden brief

Geachte Redactie,

Hedenmorgen op Radio NH, dus voordat ik op de WWK had gekeken, zoals elke werkdag, het voor mij volkomen onverwachtte bericht Don Bijl gaat weg naar Purmerend, of all places, ja dat krijg je waarschijnlijk als een deel van de Raad een motie van Afkeuring indient tegen de  Burgemeester.
Dat is natuurlijk een motie van wantrouwen voor een integere Burgemeester, als Mr. Don Bijl.

Dit heeft het proces waarschijnlijk versneld en wij raken een zeer goed bestuurder kwijt, hetgeen heel jammer is voor Wijdemeren, zeker in deze periode met een zwak bestuur en art. 12 Gemeente.

Persoonlijk betreur ik het feit dat Don Bijl weggaat, ik ken hem nu ook ca. 6 jaar en heb hem altijd ervaren als zeer integer, betrouwbaar en aimabel, kortom een Burgemester om trots op te zijn.

Uiteraard proficiat voor Don, maar ook daar in Purmerend zal hij het niet makkelijk krijgen met al die "eigenwijze Amsterdammers" want die wonen daar overwegend in nieuwbouw, waar je niet altijd vrolijk van wordt.

Ik kan het weten, want ik heb ca. 30 jaar in Landsmeer gewoond, buurgemeente dus met ook veel Amsterdammers. Niets tegen natuurlijk, maar derhalve geen gemakkelijke job.

Maar daar is Don Bijl natuurlijk wel tegen bestand.

Ik wens hem veel succes in zijn nwe job en dank hem voor het goede werk in onze mooie Gemeente, o.a. ook voor het Dorpsplein.

Mvrgr. Bob J. Colijn
Kortenhoef

ingezonden brief

Laten we elkaar alsjeblieft niets aanpraten. Er kan geen relatie bestaan tussen de in de raadsvergadering van 26 maart 2009 (dat is drie weken geleden!) ingediende motie van afkeuring en de sollicitatie van Don Bijl naar het burgemeesterschap van Purmerend. Die sollicitatieprocedure loopt namelijk al enkele maanden.

Renë Voigt
Fractievoorzitter DBW

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2