WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verlichten of Gat Dichten?
Nieuw Loosdrecht, ma 13 april 2009

Wim van Oudheusden vindt dat het gemeentebestuur het over verlichten van de lasten had moeten hebben, in plaats van over een gat dichten.

ingezonden brief

Onze wethouder Financiën noemde in de raad over de extra bezuinigingen de ton euro, die de raad eerder niet wenste te bezuiningen op de sociale dienst - ik citeer hem nu letterlijk - "een bresje in de begroting".  Ja, ja, dat klopt, maar dat was wel erg makkelijk praten. als je even later met volop steun 5 maal het bedrag van die rekening kunt neerleggen bij de burger.

Wij gaan met zo'n 10.000 huishoudens in totaal eventjes 481.000 euro extra WOZ belasting betalen...........namelijk MAAR 37% van de 1,3 Miljoen! Alsof het nog veel erger had gekund.

Intussen de Zwarte Piet bij het Provinciaal toezicht leggen... Nee, men moet eens naar zelfgemaakte stomme fouten kijken en elke wijziging ten opzichte van het coalitieakkoord open en bloot durven bespreken met raad en kiezers. Nee, we stoppen alles onder de welbekende dekmantel, bang als we zijn, dat de kiezers bij een tussentijdse verkiezing een totaal anders samengestelde raad en vooral ook een ander College zouden eisen?

Nog makkelijker praten is het om in een ook door de burger betaald persbericht te melden, dat het College zelf er ook hard op achteruit gaat: ze gaan namelijk niet meedoen met de Gondelvaart (bespaart wel 3700 euro!).

Toch een kwestie van kiezers misleiden, door zo zielig over te willen komen, alsof die 3700 euro niet vanuit de presentiegelden van de dames en heren betaald kan worden. En intussen NIETS publiceren over de VELE TONNEN die de burgers weer mogen ophoesten.....
Kiezersbedrog! Dit staat in geen enkel verkiezingsprogramma.

Tijd voor een eerlijke voorlichting over deze ommezwaai in financiële zin, waar bovendien nog eens bleek, dat er werkelijk niemand redeneerde vanuit de aanslag op de portemonnee van uw kiezers; dat geeft te denken....
In andere gemeentes wordt de extra lastendruk voor burgers tenminste nog eens besproken en verlicht; Nee, niet in Wijdemeren, hoor; daar is navelstaren achter de veilige hekken van het te dure gemeentehuis aan de orde en niets meer dan dat.

namens AP@W
www.anderepolitiekwijdemeren.nl
Wim van Oudheusden
Nieuw Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 3