WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wat deed de Klankbord?
's-Graveland, do 25 september 2008

Bij de plannen voor de reconstructie van Het Noordereinde werd door het college een klankbordgroep betrokken. Joep Nuissl wil weten wat het college met de adviezen deed.

Op 27 augustus sprak Joep Nuissl in, voorafgaand aan de commissievergadering over de reconstructie. Nuissl woont aan het Noordereinde in 's-Graveland. Om zijn bijdrage voor te bereiden wilde hij weten wie er in de klankbordgroep zitten, opdat hij met hen kon spreken over de aard en inhoud van hun adviezen over de reconstructie. Ook wilde hij inzage krijgen in de verslagen die gemaakt zijn van de bijeenkomsten van de gemeente met de klankbordgroep om te zien wat het college met de adviezen deed. Hij belde daarom met de gemeente om de namen te krijgen van de leden van de klankbordgroep en inzage in de verslaglegging van het overleg van de klankbordgroep met de gemeente.

Geen informatie

De namen kreeg hij niet. Eerst met de mededeling dat vrijgave van de namen bedreigend zou kunnen zijn voor de klankbordgroepleden. Nadat hij zich in een brief had beroepen op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en nogmaals om de informatie vroeg, beriep de gemeente zich op privacywetgeving. Ook verslagen van het overleg met de klankbordgroep kreeg hij niet. In een aantal brieven richtte hij zich daarna met de vragen tot burgemeester Don Bijl en later, op 17 september, tot de gemeenteraad. Afgezien van een ontvangstbevestiging van de brief aan de burgemeester kwam er geen reactie van de kant van de gemeente.

Omdat hij geen informatie krijgt over de aard en inhoud van de adviezen van de klankbordgroep houdt hij de raad voor dat een deel van het proces, om te komen tot de reconstructie, zich in beslotenheid afspeelt. Hij tekent daartegen protest aan.

Privacy

In de krant van vandaag reageert woordvoerder Frank Ratelband op de kwestie. Hij bevestigt dat de namen van de leden van de klankbordgroep, ook als er een beroep wordt gedaan op de WOB, geheim gehouden kunnen worden uit privacyoverwegeingen, als de klankbordgroep dat wenst. Hij wijst erop dat de klankbordgroep ad hoc is samengesteld tijdens een openbare informatieavond over de reconstructie. Mensen die dat wilden, konden zich aanmelden. De klankbordgroepleden hebben dat toen gedaan. Nuissl had dat toen ook kunnen doen, aldus Ratelband. Frank Ratelband denkt dan ook dat iedereen weet wie zich toen heeft aangemeld. Bovendien stelt hij dat vragen aan de klankbordgroep uiteraard altijd via de gemeente gesteld kunnen worden.

Over de beantwoording van de brieven geeft hij toe dat die langer heeft geduurd dan gewenst, maar de antwoordbrief komt eraan. Hij laat nu al weten dat het antwoord wederom negatief zal zijn.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK/G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2