WIJDEMEERSE WEBKRANT
Teloorgang Zkh Hilversum
Kortenhoef, di 14 oktober 2008

Henk Bast, tandarts in ruste, uit Kortenhoef schreef een open brief aan Wim van Oudheusden over de teloorgang van Ziekenhuis Hilversum.

Dossier Ziekenhuis Hilversum

ingezonden brief

Beste Wim van Oudheusden,

Met  volledige instemming ga ik mee met een motto als: Andere Politiek in Wijdemeren.

Het onderwerp "Gezondheidszorg in Hilversum" heeft mijn bijzondere belangstelling. Het verpatsen van een zo centraal gelegen en kwalitatief goede voorziening als het Ziekenhuis Hilversum tengevolge van de tunnelvisie van een niet in de regio verankerd bestuurscollege snijdt door de ziel.

Juist in Hilversum moet de bestaande zorg worden geconsolideerd en uitgebreid met een Huisartsenpost naast de Spoedeisende hulp. Bij versmelting van de specialistische zorg van H'sum en Blaricum zal de waarde van de som der delen beduidend kleiner zijn dan die van de huidige zorg.

Sommige specialisten rollen nu al over elkaar heen......

Ja, het zal misschien economisch iets onvoordeliger lijken maar de uitverkoop leidt tot een toestroom van patienten (klanten) naar de nieuwe privéklinieken die als paddestoelen uit de grond schieten. Ook andere ziekenhuizen (Amersfoort, Utrecht, Amsterdam) kijken likkebaardend uit naar de te verwachten toeloop. Tel uit je winst.

Het is in mijn ogen verbijsterend te zien dat verantwoordelijke bestuurders als door koplampen verblinde konijntjes naar de ondergang van zo'n bewezen instituut als ons Zkhs Hilversum rennen. Geen vragen, geen "tot hier en niet verder" lijkt het wel.

Ik schrijf als patient èn als voormalig verwijzer naar de 2e lijn,

vriendelijke groet,

Henk Bast, tandarts in ruste
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 2