WIJDEMEERSE WEBKRANT
Curtevenne Schaakkampioen
Wijdemeren, zo 2 november 2008

Op woensdag 29 oktober vond in de Sint Antoniusschool de schoolschaakfinale 2008 plaats. De Curtevenneschool uit Kortenhoef werd kampioen 2008.

ingezonden bericht

Nieuwe Kampioen Wijdemeerse
Schoolschaaktoernooi

Op woensdag 29 oktober vond in de Sint Antoniusschool te Kortenhoef de schoolschaakfinale 2008 plaats. Inzet waren behalve een wisselbeker en een beker ook nog de plaatsen voor het regionale kampioenschap van de Stichts Gooise Schaakbond (SGS) in midden maart.


Onder grote belangstelling van zowel jong als oud werd de finale gespeeld.

De vier teams die zich 1 oktober voor de finale hadden geplaatst waren: de Sint Antoniusschool 1 en 2, de Jozefschool 1 en de Curtevenneschool 1. Zowel de Curtevenneschool 1 als de titelverdediger, het eerste team van de Sint Antoniusschool wonnen met gemak hun eerste twee wedstrijden. De Curtevenneschool had echter meer punten gescoord en ging dus als favoriet naar de derde en beslissende ronde tegen de Sint Antoniusschool. De Curtevenneschool had aan een 2-2 gelijkspel voldoende, maar al snel stonden ze 2-0 achter. De bij HSG schakende Finn Stijns won zijn partij en bracht de stand op 2-1. Toen ook op het laatste bord door de Curtevenneschool werd gewonnen mocht Meester Willem Degekamp, wellicht de beroemdste leerkracht in Gooi en omstreken, zijn team feliciteren.


Het team van de Curtevenneschool eerder deze maand in de Meester Kremer school.

Uit handen van de organisator Patrick Kreuning werd een fraaie door Intersell gesponsorde beker in ontvangst genomen, daarnaast is de school voor een jaar houder van de wisselbeker die na 2 jaar Regenboog en 1 jaar Sint Antoniusschool een nieuwe thuisplaats krijgt. De Sint Antonius 2 werd derde, de Nederhorsters van de Jozefschool zullen weer een jaartje hard moeten trainen om volgend jaar meer succes te oogsten.


Onder het goedkeurend oog van Meester Willem en Patrick Kreuning gaat de beker de lucht in.

Het schoolschaaktoernooi kende dit jaar in totaal 18 teams van 6 scholen, de kans is derhalve erg groot dat de bond een tweede team uit de Wijdemeren laat deelnemen aan het regionale toernooi in Amersfoort, maar dat hangt ervan af of er andere dorpen of steden die nog niet eerder mee deden zich aanmelden. Als dat niet gebeurd, die kans is erg groot, dan mag ook de Sint Antoniusschool zich in maart weer opmaken voor een reis naar Amersfoort. Wie weet een goed idee om tot die tijd regelmatig te trainen tegen hun schaakvrienden van de Curtevenneschool.

De gemeente heeft inmiddels laten weten de verwachte 100 kinderen volgend jaar niet op het gemeentehuis te kunnen ontvangen, dus het eerste lustrum zal elders gevierd moeten worden, de organisatie gaat op zoek naar een nieuwe locatie. Logisch zou zijn om naar de Jozefschool te gaan, daar die aan de beurt zijn, maar om een beetje variatie te krijgen wordt toch gedacht aan Loosdrecht, ook makkelijker voor de Burgemeester die min of meer heeft toegezegd een openingsspeach te houden. En mede daardoor hopen we er nieuwe scholen uit Loosdrecht over de streep te trekken.

Patrick Kreuning bedankte voor de prijsuitreiking zijn assistenten, John Reichart, Johan Verburg en Sieg Boeschoten, zij allen kregen een lekkere fles wijn, Dick de Winter die ook had geassisteerd maar plots wegmoest had te kennen gegeven geen beloning te willen. Ook de sponsors werden bedankt waarbij Intersell en Oogmerk Briljant het meest nadrukkelijk werden genoemd daar zij het meeste geld doneerden. Maar ook rijwielhandel W. de Jongh, Smallenburg verf- en behangzaak, restaurant Pan&Koek, Bakkerij Mur, de Ballonnenboutique en R.R.Taxi werden bedankt. De organisatie hoopt volgend jaar ook weer een beroep op hen te doen.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 2