WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rust in Oudergaard terug?
Kortenhoef, za 1 maart 2008

Inovum, de organisatie waar Oudergaard toe behoort heeft een gesprek gehad met de stakende koffiedames. De kou is uit de lucht.

Omdat er nieuwe regels waren, er geld gevraagd moest worden voor de koffie em er een administratie bijgehouden moest worden, protesteerden de vijftien vrijwillige koffiedames. Nadat de vorige locatiemanager ze had medegedeeld dat ze maar moesten weggaan als het ze niet beviel, waren de rapen gaar en stapten zij op. Bestuursvoorzitter Wim Schimmel van Inovum verving daarop de locatiemanager, die als opdracht kreeg de gemoederen te bedaren.

Donderdag sprak de nieuwe locatiemanager, Petra van Kerkwijk, met de koffiedames. Er is ze uitgelegd dat Oudergaard geen verzorgingshuis meer is, maar een woonzorgcentrum. Het gevolg is dat de bewoners zelf kunnen kiezen welke diensten zij wel en welke niet af willen nemen.

Andere cultuur

Het gesprek heeft het vertrouwen enigszins hersteld. Aan Van Kerkwijk om dat verder uit te bouwen. In totaal werken er in Oudergaard en Brugchelen dagelijks circa honderd vrijwilligers, die volgens Schimmel van groot belang voor de huizen zijn. Schimmel erkent dat de overgang van verzorgingshuis naar woonzorgcentrum ten grondslag lag aan de problemen. "Dat heeft ook gevolgen voor de vrijwilligers." Hij zegt dat zij "moeten wennen aan een andere cultuur". Hij constateert dat de vrijwilligers bereid zijn om mee te gaan in de veranderingen en is daar blij mee.

De lift hapert nog steeds regelmatig. Er wordt nog steeds gezocht naar de oplossing van het probleem.

Dossier Oudergaard

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 8