WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nesciolezing 16 maart
Kortenhoef, vr 29 februari 2008

Zondag 16 maart geeft Mr. Olchert Brouwer voor de OSG een lezing in het Oude Kerkje aan de Dijk, gevolgd door een concert.

persbericht

Oecumenische Streekgemeente
16 maart Nesciolezing annex koffieconcert

Zondag 16 maart houdt Mr. Olchert Brouwer een lezing met de intrigerende titel:

“Truth or dare”

De vier elementen van Empedocles ( en min of meer vergelijkbare benaderingen uit die eeuwen) staan voor het zoeken naar de waarheid over hoe alles in elkaar steekt, is ontstaan en uiteindelijk zal worden. In de wetenschappen heeft dat uiteindelijk en zeer hoge vlucht genomen. Is er een theorie die alles verklaart? Moeten we daar naar zoeken? Is dat überhaupt denkbaar?

Vóór en - nog steeds- naast de wetenschap zoeken ( en vinden?) veel mensen ook waarheid in geloof / godsdienst. Hoe verhoudt die waarheid ( waarheden?) zich tot de wetenschappelijke?

Dan hebben we de kunsten. Ook die bieden kennis en inzicht omtrent de werkelijkheid waarin wij leven.( Wat niet betekent, dat dit het doel is waarvoor we er ons mee bezig houden.) Hoe verhouden zij zich tot godsdienst/geloof en tot wetenschappen?

Is er een alles overkoepelende waarheid of moeten wij zonder (kennis van de) waarheid durven leven?

Kortom een lezing over velerlei vragen, die misschien een antwoord zullen krijgen !?

Olchert Brouwer ( 1949, Heerenveen) studeerde theologie en rechten in Leiden. Hij werkte afwisselend in bestuur/managment van universiteit ( Leiden en Open Universiteit) en hogeschool ( de Academie van Sociale en Culturele Arbeid te Groningen, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Vanaf de start in de zomer van 2002 tot 1-2-2005 was hij vice-voorzitter van de Nederlands-Vlaamse Accredttatie Organisatie ( NVAO i.o.) En sinds 2005 is hij voorzitter van het college van bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.

Voor en na de lezing zal SYRINX JESSEN, alt-mezzo/dwarsfluit een concertje verzorgen. Syrinx speelt al vanaf haar 7e jaar fluit en won op jonge leeftijd al diverse concoursen, bv. in 2001 het Nat. Fluitconcours in Amersfoort en in 2002 de finale in Haarlem van het PCC. In datzelfde jaar won Syrinx ook het Concours voor Blazers “de Purmerade”, hetgeen haar drie concerten opleverde met de Johan Willem Friso Kapel. Zij speelde al in verschillende concertzalen, waaronder de Frits Philipszaal in Eindhoven en De Nieuwe Kerk in den Haag. En…… ze was reeds eerder te gast in de OSG en we hebben daar zeer goede herinneringen aan. Sinds oktober 2005 studeert Syrinx ook zang bij Inge Hartsuiker- Frölich en heeft al een aantal keren opgetreden met een repertoire van o.a. aria’s van Händel en Biblische Lieder.

Van harte aanbevolen.

Aanvang : 11.00 uur
Entree : € 5,00 kinderen gratis
Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 4