WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lift Oudergaard Hikt
Kortenhoef, za 23 februari 2008

De lift in de containerwoningen van zorgcentrum Oudergaard blijft regelmatig hangen. De locatiemanager is vervangen als gevolg van de koffiedamesrevolte.

De lift in het tijdelijke gebouw van Oudergaard houdt er een paar keer per week mee op. Hij blijft dan ergens hangen. De lift gaf al problemen voor de verhuizing naar de containerbouw. Dat was indertijd één van de oorzaken waardoor de verhuizing werd uitgesteld.

Fortis Unit Bouw is de eigenaar van het gebouw en is daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud en herstel van de haperende lift. De directie van Inovum (Oudergaard) heeft op het hoogste niveau gesproken met Fortis Unit Bouw en geëist dat de "onhoudbare situatie" opgelost zal worden. Tot de fout gevonden is, zal een monteur uit Nederhorst den Berg zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag, stand-by zijn om bewoners en personeel uit de lift te bevrijden als die weer eens vastzitten.

Nieuwe Locatiemanager

De koffiedamesrevolte heeft een staartje gekregen voor de vorige locatiemanager van Oudergaard. Hem is de wacht aangezegd door Inovum, omdat hij volgens Wim Schimmel, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Inovum "niet de kwaliteiten bleek te hebben die passen bij de opgaven waar Oudergaard nu voor staat".

Schimmel stelt in de G&E van vandaag dat het nieuwe koffiebeleid past in het streven om te komen van een verzorgingshuis naar een woonzorgcentrum. Daarin levert Inovum de zorg en regelen de bewoners de rest zelf. Volgens hem is "het nieuwe koffiebeleid niet tijdig en niet vaak genoeg met de vrijwilligers besproken".
Inovum heeft de vorige locatiemanager vervangen door Petra van Kerkwijk. Haar opdracht is volgens Schimmel "om te werken aan vertrouwen en een goede communicatie".

Dossier Oudergaard


Naschrift red. WWK

Wim Schimmel zegt: "het nieuwe koffiebeleid is niet tijdig en niet vaak genoeg met de vrijwilligers besproken".

Waarom zou je het koffiebeleid vaak met de vrijwilligers moeten bespreken? Is één keer niet voldoende? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn lijkt ons. Maar wij kunnen het mis hebben.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 4