WIJDEMEERSE WEBKRANT
Komkommer Zwans
Kortenhoef, wo 21 mei 2008

De kolommen van de Gooi en de WWW worden bevolkt door een gans die zich heeft aangesloten bij een zwanenfamilie. Een beetje oud nieuws eigenlijk.

De bewoners van Kortenhoef en Ankeveen kennen ze wel. De zwanenfamilie die is uitgebreid met een gans. Ze zwemmen al enige jaren rond in de sloten nabij de Kwakel en de Elbert Mooylaan. De gans is onafscheidelijk van zijn grotere gevederde adoptiefamilie.

Op de hoek van de Kwakel en de Herenweg zat de zwanenmoeder al enige tijd te broeden, terwijl de gans en vaderzwaan steeds in de buurt bleven om het nest te beschermen. Op 15 mei zag Ellen Hagen dat de eieren waren uitgekomen. Zij stuurde een foto naar de Gooi en Eemlander en de WieWat Waar. Voor de Gooi was dat aanleiding om de foto eerst groot te publiceren en vandaag nog een heel verhaal over de familie met dezelfde foto. Vogelkenner Dick Jonkers vindt het heel bijzonder dat de gans zich bij de zwanen heeft aangesloten. Ook in de WieWatWaar van gisteren staat de foto van Ellen Hagen met de pluizige zwanenkuikens, de zwanen en de gans.

Derde generatie

De kuikens die nu uitgebroed zijn door de gemengde familie zijn al mininmaal de derde generatie. In ons archief vonden wij een stuk over dezelfde familie. Op 21 juni 2006 maakten diverse lezers ons attent op de gans, die zij toen hadden omgedoopt tot "zwans". Onder hen was Ruud Bijlsma die ons toen onderstaande foto stuurde.

bron
WWK
foto
Ruud Bijlsma
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2