WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wel bouwen, geen verharding
Nieuw Loosdrecht , wo 21 mei 2008

De vereniging Vrienden van het Gooi wil het mogelijk maken om Ter Sype te bouwen, zonder dat de startbaan van vliegveld Hilversum verhard wordt.

Om de nieuwbouwwijk Ter Sype mogelijk te maken moet een startbaan op vliegveld Hilversum iets gedraaid worden. De provincie Noord-Holland wil die gedraaide baan dan ook verharden om startende vliegtuigen sneller op hoogte te laten komen, waardoor de geluidsoverlast minder wordt. In Hilversum Zuid wordt geprotesteerd tegen de draaiing van de baan omdat men vreest dat daar de geluidsoverlast toe zal nemen.

Wel draaien, niet verharden

In het koor van protesterenden heeft zich nu ook de vereniging Vrienden van het Gooi gemeld met een nieuwe variant. De vereninging is bang dat met de verharding van de baan een schaalvergroting van het vliegveld zal optreden, waardoor er grotere vliegtuigen kunnen starten en landen. De Vrienden van het Gooi denken dat de kleine vliegtuigen zullen uitwijken naar Lelystad en dat er grotere voor in de plaats komen, die ook passagiers zullen kunnen gaan veroeren naar verre bestemmingen.

Meer overlast

Die ontwikkeling zal leiden tot meer verkeer en meer overlast voor de omgeving. De Vrienden van het Gooi denken dat het behoud van de grasbaan een dergelijke ontwikkeling zal tegenhouden. Het door de provincie gemaakte streekplan, waarin sprake is van draaiing en verharding met als doel lagere geluidsoverlast, vindt de vereniging niet realistisch en de conclusies onbruikbaar.

Dossier Ter Sype /Vliegveld Hilversum

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2