WIJDEMEERSE WEBKRANT
Onderzoek wel zinvol?
Kortenhoef, zo 11 mei 2008

Robby Israel is het eens met René Voigt dat een onderzoek, dat uitsluitend bestaat uit het horen van een betrokkene, geen betekenis heeft.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Als René Voigt gelijk heeft en het onderzoek naar de "€ 60.000 zaak" uitsluitend bestond uit het horen van betrokkene zelf, dan heeft er geen echt onderzoek plaatsgevonden. Dit betekent nog lang niet dat Wim Neef laakbaar heeft gehandeld - maar ook niet dat hij zonder blaam is. Het betekent niets en dus betekenen ook de betreffende uitspraken van burgemeester en gemeentesecretaris niets. Voigt had dan gelijk met zijn bedenkingen.

Bij alles wat wij doen en laten, zeker als wij een publieke functie vervullen, gaat het ook om de schijn van integriteit. Als een wethouder de schijn tegen heeft dient dit grondig onderzocht te worden. Als dit niet gebeurt blijft de schijn altijd hangen, ook na een afscheidsreceptie. Als hem geen blaam treft dan heeft dit
gebrekkige onderzoek in de eerste plaats Wim Neef zelf tekort gedaan.

Overigens, in het persbericht van de gemeente staat dat Neef "het volledige bedrag (heeft) teruggestort." Slechts "het volledige bedrag" of ook de rente van meer dan € 2.000,00?

Met vriendelijke groet,
Robby Israel
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
26 gr.
windkr. 3