WIJDEMEERSE WEBKRANT
DBW reageert op Kozijn
Wijdemeren, di 6 mei 2008

Fractievoorzitter René Voigt van DBW reageert op de opmerkingen van oud burgemeester Wim Kozijn over de DB partijen..

ingezonden brief

De feiten over het onderzoek

Dorpsbelangen Wijdemeren krijgt door Wim Kozijn (oud-burgemeester 's-Graveland) en Iede de Vries (oud-raadslid GroenLinks Hilversum) een bedenkelijke rol in de schoenen geschoven over het vervroegd aftreden van wethouder Wim Neef. Hoe we het in ons hoofd halen om niet in te stemmen met de conclusie van het onderzoek van de burgemeester en de gemeentesecretaris "dat er niets aan de hand is".

Kozijn verwijt de Dorpsbelangenpartijen dat ze geen objectief oordeel, maar een politiek oordeel hebben gegeven, omdat ze na het onderzoek van de burgemeester en gemeentesecretaris de integriteit van Wim Neef in twijfel trekken.

De Vries haalt ook flink uit: "dat de twee lokale-oppo's het onderzoek van hun eigen burgemeester en gemeentesecretaris niet vertrouwen, zegt álles over hun politieke agenda en het personen-beschadigende optreden van sommige lokalo's".

Dit vraagt om een reactie.

De burgemeester en de gemeentesecretaris hebben onderzoek gedaan naar het handelen van Wim Neef in de "€60.000-zaak". Er is met name gekeken of het gemeentelijk belang en de integriteit van de wethouder in het geding waren. Tijdens het fractievoorzittersoverleg op 28 april bleek dat alléén Wim Neef is gehoord en dat de door hem verstrekte informatie niet is nagetrokken. Toen ik daarop wees was de reactie: "waarom zou je een wethouder, waar je dagelijks mee samenwerkt, niet op z'n woord geloven"?

Op zich een terechte opmerking, maar niét als je onderzoek moet doen naar de feiten. Dan moet je alles natrekken. Toen mij aan het eind van het overleg werd gevraagd of ik kon instemmen met de conclusie van het onderzoek, was mijn reactie dat ik dat op basis van dat onderzoek niet kon. Ik heb dus niet de integriteit van Wim Neef en van de onderzoekers in twijfel getrokken, maar ik heb mijn bedenkingen geuit over de kwaliteit van het onderzoek.

René Voigt
Fractievoorzitter Dorpsbelangen Wijdemeren

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2