WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Onbegrijpelijk
Kortenhoef, di 6 mei 2008

Putter reageert fors op de ingezonden brief van het college in de WWK van 22 april. Hij vindt die onbegrijpelijk.

ingezonden bericht

Onbegrijpelijk

Wat beweegt een gemeentebestuur - het college van B. en W dus -om een open brief te publiceren die aan mijn adres beschuldigingen uit, die werkelijk kant nog wal raken. Dat is inmiddels na een bericht in de Gooi en Eemlander wel duidelijk geworden. Ik zou het boetekleed moeten aantrekken omdat ik geen recht van spreken zou hebben met mijn nogal stevige kritiek op de wijze waarop men een nieuwe kleedaccommodatie voor de voetbalclub 's-Graveland traineert.

Ik citeer uit een samenvatting die de voetbalclub maakte van de gebeurtenissen vanaf het begin tot nu toe.

"Extern advies van bureau Oranjewoud: bestaande gebouw afbreken en nieuwbouw. Mondelinge toezegging door het voormalige gemeentebestuur van 's­­Graveland, inclusief overeengekomen budget. Bouwcommissie actief o.l.v. de heer Luijff van de voormalige gemeente 's-Graveland. Officiële tekening en bestek gemaakt door architectenbureau Ponsen uit Ankeveen. Bestek getoetst door het ingenieursbureau Oranjewoud."

Dat was toen. Een toezegging vastgelegd in een B. en W. besluit. Een toezegging gedaan door burgemeester Wim Kozijn, en de wethouders Wim Neef en Co de Kloet. Een toezegging die later door de gemeenteraad van Wijdemeren van tafel is geveegd en er daarna de grauwsluier er stevig op heeft gehouden.

De rest van het drama door de jaren heen zal ik u besparen. Om mij daar een rol in toe te dichten is een belachelijke leugen, die zo snel te ontmaskeren is dat ik mij afvroeg, wie deze stommiteit valt aan te rekenen.

Dus de afdeling communicatie van de gemeente gebeld. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat de woordvoerder zich niet met de zaak wenste bemoeien. "Het college heeft zelf de tekst van de brief geschreven, dus dan zoeken ze het zelf ook maar uit" was het antwoord. Op mijn E-mail richting college heb ik nog geen antwoord gekregen en het is maar de vraag of dat antwoord er ook komt.

Wat beweeg zo'n gemeentebestuur? Ik zou het niet weten. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, maar deze sprong is zo vreemd, dat ik de raadsfractie van Dorpsbelangen Wijdemeren heb gevraagd deze blunder in een openbare raadsvergadering maar eens aan de orde te stellen.

Want het gaat echt ergens om.

We beschikken in dit land over een vrije onafhankelijke pers. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

Iedere vorm van intimidatie door bestuurders dient daarom heftig bestreden te worden.

Putter

Naschrift redactie:

Wat blijft knagen na het lezen van het artikel in de Gooi- en Eemlander, bovenstaande column en het raadplegen van ons eigen archief is wat wij daar vonden. Bert Nagel, toen collega wethouder van Co de Kloet stelde op 26 juli 2002 namens het college, met daarin ook Putter, voor om de kleedruimte op te knappen. En dat is één van de zaken die het college stelt in haar ingezonden brief en die Putter ten stelligste ontkent in de G&E en in zijn column. Putter heeft zeker gelijk als hij stelt dat de raad op dat moment weigerde om een krediet voor de beloofde nieuwbouw ter beschikking te stellen.

De jarenlange martelgang van de SV en de kleedruimte verdient zeker geen bestuurlijke schoonheidsprijs. Daar zijn wij het roerend over eens.

Dossier SV 's-Graveland

PS.

De oud-wethouder siert zijn column tegenwoordig met een kneuterig oud-Hollands eikenhouten wandbord voorzien van de afbeelding van een vogeltje. Jawel, een putter. (Vermoeden wij....)

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2