WIJDEMEERSE WEBKRANT
Het is ongelijk verdeeld
Ankeveen, zo 11 mei 2008

Patrick Kreuning klaagt dat de voorzieningen ongelijk verdeeld zijn over de kernen van Wijdemeren.

ingezonden brief

Geachte redactie en lezers,

Eerlijk gezegd verbaas ik me weinig meer over wat er allemaal in de Wijdemeren gebeurt, en zeker niet aangaande de wens van een dorpsplein in kortenhoef. Ook de problemen rond de jeugd, ik kijk er in Kortenhoef niet van op.

Is het niet zo dat alle activiteiten zich rond Loosdrecht afspelen? Er is daar een kegel en/of bowlingbaan, een bibliotheek, een zwembad, het gemeentetehuis zit er, een veelvuldig bezette politiepost en ga zo nog maar even door.

Wat heeft de Kortenhoever? Een politiepost die maar 1 ochtend en of middag open is, voor spoedgevallen moet men dan maar naar Hilversum, Bussum of Loosdrecht, het gemeentetehuis is een rot eind rijden, zeker als men geen rijbewijs heeft en helemaal wanneer je met het ov moet. Voor een zwembad mag de Kortenhoever ook al kiezen, gaan we naar Bussum, Hilversum of Loosdrecht. De bibliobus is er enkel op woensdagmiddag, de werkende Kortenhoever heeft daar niets aan.

En de watersport, zwijg daar maar over, alles kan in Loosdrecht, in Kortenhoef zit men verplicht aan de Kortenhoefse plassen vast, want die sluis aan het eind van de 's-Gravelandse vaart, die is nooit open, of je moet een leuk bedrag neerleggen.

O ja, Kortenhoef heeft een dorpshuis, hoera, kunnen we met zijn allen daar samenproppen, maar wanneer er meer dan 100 mensen binnen zijn is het al aardig vol, gevolg, wachtrijen voor toilet en bar. Verder hebben we uiteraard prachtige containerwoningen waar een stel ouderen met smart wacht tot de problemen tussen auxilium en de woningbouwvereniging zijn opgelost zodat dat prachtige Venstaete kan gaan verrijzen.

Laten we vervolgens 's-Graveland eens onder de loupe nemen, ze hebben een paar fraaie natuurgebieden en uiteraard de jaarlijkse veemarkt, (met positieve maar ook negatieve eigenschappen, veel van elders komende jongeren die uit de band springen, dronkenmansgelal 's avonds laat en als je net zaterdag vroeg op moet en vrijdag staat de disco tot kwart voor twee te beuken, dan wordt je niet vrolijk. Uiteraard is de veemarkt wel gezellig, en valt er van alles te zien en beleven, maar verder? Een drukke weg pal langs hun huis  Ik hoor Mario Wouters nu al juichen.

Over Nederhorst kan ik weinig zeggen, daar ken ik het dorp niet goed genoeg voor, maar langs de Vecht is het best lekker toeven met het mooie weer, en uiteraard hebben ze een flink plein met muziektent in de omgeving van het winkelcentrum.

Tot slot Ankeveen, dat heeft dan uiteraard de schaatsclub al stelt dat met het ijs van de laatste jaren niet veel voor. Verder hebben ze uiteraard de markt, de Ankeveense plassen, maar winkels zijn er al heel moeilijk te vinden. Het is dus eigenlijk oneerlijk verdeeld over de dorpen al hebben ze allen wel een of meerdere scholen, kroegen en sporthallen.

Misschien wordt het eens tijd dat de politiek een wat evenwichtigere verdeling gaat nastreven? Laat dan dat dorpsplein maar komen, liefst ook een zwembad erbij.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
26 gr.
windkr. 3