WIJDEMEERSE WEBKRANT
Erop uit met Nat.monumenten
's-Graveland, zo 4 mei 2008

Mei, dé maand om erop uit te trekken met Natuurmonumenten. In de maand mei is het in de natuur een drukte van belang.

persbericht

Mei, dé maand om erop uit te trekken met Natuurmonumenten. In de maand mei is het in de natuur een drukte van belang.

Vogels zijn volop bezig met gezinsuitbreiding. En ook de vleermuizen verhuizen van hun winterslaapplaats naar de kraamkolonie om hun jongen ter wereld te brengen. In de schemering vliegen ze af en aan om zich vol te eten met rondfladderende insecten. Tijdens de avondexcursies op vrijdag 16 en 23 mei kunt u ze op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen horen met een speciale ‘batdetector’. Deze excursie is voor volwassenen. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,- (niet-leden € 7,-). Ook kunt u in de meimaand mee met een fietsexcursie over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen of een wandel- en vaartocht maken op de Ankeveense Plassen.

Reserveert u tijdig voor al deze excursies, want er kan maar een beperkt aantal mensen mee. Dit kan via Bezoekerscentrum ’s-Graveland, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl.

Wandelen, varen en picknicken

Een hele dag op pad in de natuur? Op zaterdag 10 en 24 mei, vrijdag 6 en zaterdag 7 juni van 10.30 tot 15.30 uur kunt u mee met een stevige wandeling vanaf Bezoekerscentrum 's-Graveland naar de Ankeveense Plassen. Daar maakt u een vaartocht van ongeveer twee uur. De picknickmand gaat mee aan boord. Na de vaartocht wandelt u in ongeveer een uur weer terug naar het bezoekerscentrum. Leden van Natuurmonumenten betalen € 19,50 en niet-leden € 24,50.

Fietsen over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen

Op zaterdag 17 mei van 10.00 tot 16.00 uur kunt u met een gids fietsen over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Deze fietsexcursie is gericht op de cultuurhistorie van de chique buitens, die vanaf het begin van de 17e eeuw bij 's-Graveland gebouwd zijn. U brengt een bezoek aan Boekesteyn, Schaep en Burgh en Gooilust. Halverwege de dag staat er een biologische lunch klaar bij tuinderij Land- en Boszigt. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 19,75 en niet-leden € 24,75. Voor € 7,75 kunt u een fiets bij ons huren. Dit kunt u bij uw reservering vermelden.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2