WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stuijver vs. Putter
Wijdemeren, wo 25 juni 2008

In de lokale bladen reageerde Herman Stuijver op de column die Putter enkele dagen geleden schreef. Hij was niet blij met de inhoud van de column.

Voor lezers die wel hun lokale huis-aan-huisblad lezen, maar niet de WWK, zet Herman in zijn stukje een mededeling. Zij hoeven het stuk van hem niet te lezen, want zij hebben de Putter column niet gezien en weten dus niet waarop Herman Stuijver reageert.

Omdat de columns van Putter alleen verschijnen in het 's-Gravelandse huis aan huisblad De Triangel en in de WWK, vroegen wij Herman om zijn tekst te mogen opnemen, om het setje Putter-Stuijver, c.q. woord en wederwoord te completeren. Hij stemde daarin toe en zond ons zijn tekst.

Overigens verklaarde Herman Stuijver in zijn antwoord dat ook hij de WWK gemist heeft tijdens onze vakantie, waarvoor dank.

De coluimn van Putter vindt u hier.

persbericht

Persbericht voor verontruste lezers

Van: Commissariaat van de Geruchten
Aan: Alle niet-Putter-lezers
Door: Herman Stuijver

VOORAF: Voor de talloze lezers die niet weten waarover dit stukje tekst gaat, sla het direct over. Het is niet van belang!!

Het gerucht (nou ja ..gerucht) dat alleen Triangel-lezers en Webkrant-volgers zich mogen verheugen in de vlammende en erudiete betogen die de bejaarde Putter regelmatig schrijft, wordt ontkend door het Commissariaat van de Geruchten.

Voorts wordt het gerucht dat 10.000 huishoudens (minus de bevoorrechte Triangel-lezers en de hondstrouwe Webkrant-volgers) die wekelijks de Nieuws Ster, Wie Wat Waar en De Brug lezen op grove wijze worden geschonden in hun grondrecht om van de flamboyante teksten van Putter te genieten, ontkend door het Commissariaat van de Geruchten.

Het gerucht dat alleen de 9 leden die regelmatig de ledenvergaderingen van de kiesvereniging Dorpsbelangen Wijdemeren bijwonen van gedachten mogen wisselen met de éminence grise (zich uitgevende voor Putter) van de Wijdemeerse politiek, wordt ontkend door het Commissariaat van de Geruchten.

Het gerucht dat burgemeester en wethouders van Wijdemeren, ondersteund door de Chef Voorlichting, met het rode potlood elke dinsdagmiddag een uur besteden aan het bewerken van de teksten in 'hun' huis-aan-huisbladen, wordt ontkend door Commissariaat van de Geruchten.

Het gerucht dat 'vroeger alles beter was', zoals de door de 's-Gravelandse politiek gepokte en gemazelde Putter bij tijd en wijle wordt verspreid, wordt ontkend door het Commissariaat van de Geruchten.

Het gerucht dat een politieke opinie slechts kritisch is als hij strookt met de vastgeroeste gedachtenwereld van de filosofische en intelligente Putter, wordt ontkend door het Commissariaat van de Geruchten.

Het gerucht dat nieuws alleen maar nieuws is als het gaat om het kleine kringetje mensen dat zich bezighoudt met de plaatselijke politiek, wordt ontkend door het Commissariaat van de Geruchten

Tot slot wordt het gerucht dat alleen Putters zaligmakend zijn, ontkend door het Commissariaat van de Geruchten.

Dit officiële persbericht is na grondige bestudering goedgekeurd door het College van Burgemeester en Wethouders der gemeente Wijdemeren, de directies van de uitgeverijen Dunnebier en Ten Herkel, de Chef Voorlichting, de Raad van de Journalistiek, de Raad van Bestuur van de Telegraaf-holding en Joop Glijn.

De schrijver, Herman Stuijver, heeft onder ede verklaard dit geheel zelf bedacht te hebben. Ook na een proef met een leugendetector bleken de geruchten op waarheid te berusten.

bron
WWW
foto
---
auteur
H. Stuijver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2