WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter miste de WWK
Kortenhoef, vr 20 juni 2008

Putter heeft de actualiteit van de WWK gemist. Hij steekt de loftrompet over de WWK, waarvan hij de afgelopen drie weken merkte hoezeer hij hem miste.

De redactie werd haast verlegen van de toegezwaaide lof.., maar erg leuk om zo'n positieve reactie te krijgen.

ingezonden bericht

Rik

Je mist iets op het moment dat het er niet meer is. Zo was dat toen de Wijdemeerse Webkrant vanwege de vakantie van Rik Jungmann ophield actueel te zijn en we wekenlang de Ankeveense vis als bovenste bericht moesten herkauwen.

Dan pas merk je dat er in de publiciteit het een en ander ontbreekt, er is een schakel wekenlang op non-actief, de Gooi- en Eemlander doet weliswaar zo nu en dan van zich spreken, maar ons beste platform heeft de ruststand aangenomen.

En de Wie Wat Waar en De Brug en De Nieuws Ster dan zul je zeggen, die brengen toch ook politiek nieuws maar daar heb ik eerlijk gezegd een ander gevoel bij. Daar heerst zo heb ik de indruk altijd nog de angst om je aan koud water te branden. Wel verslagen van vergaderingen, wel aardige stukjes soms over personen maar echte politieke confrontatie zul je er niet aantreffen. Reacties vanaf de straat zijn er niet of nauwelijks, kritische kanttekeningen worden zorgvuldig vermeden. Putter komt niet aan de bak. Slechts bij De Triangel heerst een ander regime, daar worden de Putters met de regelmaat van de klok meegenomen en daar zijn we uiteraard buitengewoon erkentelijk voor.

De laatste tijd gaan er geruchten ( nou ja, geruchten.) dat de gemeente de publiciteit wil manipuleren. De WWW-BRUG-NIEUWS STER combinatie zou al eens op het matje geroepen zijn en ook heeft de communicatie afdeling van de gemeente luidkeels te kennen gegeven niet geamuseerd te zijn over de berichtgeving in Gooi en Eemlander. Het zijn tekenen van zwakte, dat weet ik ook wel, maar we moeten 't wel goed in de gaten houden. Zelfs in de beperkte ruimte van Wijdemeren en met de geringe draagwijdte van het lokale nieuws is het oppassen geblazen.

Om terug te komen op de Wijdemeerse Webkrant, we zijn verheugd dat de stilte voorbij is en er weer volop geprofiteerd kan worden van Riks onafhankelijke webkrant, waar Putter en alle andere scribenten, rijp en groen, welkom zijn. Het is een niet geringe prestatie om je hobby in betrekkelijk korte tijd te zien groeien tot een medium van betekenis. Een open kanaal waarvan door iedereen gebruik kan worden gemaakt. Als 't even kan ook door Rik zelf. Van mij zou hij wat meer commentaren mogen schrijven want ook daar is hij goed in. We gaan interessante tijden tegemoet, dat is wel zeker.

Rik, hou vol!
En vooral niet te vaak op vakantie

Putter

Naschrift redactie:

Een kleine nuancering. Putter schrijft: "je hobby in betrekkelijk korte tijd te zien groeien tot een medium van betekenis" Alles is relatief, Natuurlijk kan de WWK niet tippen aan kranten die al honderd jaar of langer bestaan, maar de WWK bestaat al vanaf 1 januari 1996 als we de voorloper (zie archief) meetellen. We vieren dus op 1 juli ons twaalf en een half jarig jubileum. Koper! En voor een internetmedium is dat stok en stokoud, als je bedenkt dat internet in 1995 in Nederland van de grond kwam.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3