WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hekje voor Curtevenne
Kortenhoef, di 8 januari 2008

Het gemeentebestuur wil haast maken met het oplossen van de problemen op de speelplaats van de Curtevenneschool.

De Medezeggenschapsraad schreef een brandbrief aan het gemeentebestuur over de toestand waarin het speelterrein van de school zich bevindt. Er blijft water op staan, het zand uit de zandbak is overal te vinden en er is geen afscheiding tussen de speelplaats en de Parklaan. Het zand veroorzaakt bij regenval een moddertroep die de school in wordt gelopen. Vanavond werd hierover in de commissie Maatschappelijke Zaken gesproken.

Maatregelen

Bij de opening van het agendapunt nam wethouder Lia Moote de commissieleden meteen alle wind uit de zeilen. Zij kondigde een aantal maatregelen aan die de situatie op korte termijn moeten verbeteren. Zo wordt bekeken of het zand in de zandbak vervangen kan worden door houtsnippers. Ook wordt gekeken of de afwatering verbeterd kan worden. Aan de kant van de Parklaan zal een hekje geplaatst worden waarmee gemarkeerd wordt dat daar de weg begint. Daarmee moet voorkomen worden dat kinderen de weg oprennen.

Rolschaatsbaan

Overigens zal de speelplaats niet volledig afgesloten worden. Onder andere omdat het brede deel van het toegangspad grond van de gemeente is. Bovendien is het geasfalteerd. Ooit is het aangelegd als een openbare rolschaatsbaan, wist wethouder Moote te melden.

Unanieme steun

Een aantal raadsleden was een kijkje gaan nemen. Hun conclusie was dat er echt iets moet gebeuren. Er was dan ook unanieme steun vanuit de commissie voor verbetering van de situatie.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 3