WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoolhek en Modder
Kortenhoef, do 3 januari 2008

Anneloes Vroegindeweij, de voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Curtevenneschool stuurde een brandbrief naar de gemeenteraad.

Bij de ingekomen stukken voor de commissie Maatschappelijk Zaken van acht januari zit een brief van de medezeggenschapsraad (MR) van de Curtevenneschool. In de brief wordt opgeroepen om de zandbak van een openbaar speeltuintje voor de school te verwijderen. Bovendien vraagt de MR om een hek tussen de speelplaats en de Parklaan om te voorkomen dat spelende kinderen op de rijbaan terecht komen.

Modder in de school

Het zand uit de zandbak verspreidt zich over de speelplaats. Bij regen wordt het zand aan de zolen van de spelende kinderen mee de school ingenomen , waardoor de toiletten en de lokalen in een modderpoel veranderen. De schoonmakers hebben gedreigd te stoppen met hun werk als er niets aan de zandoverlast gebeurt. De MR wil dat het zand wordt verwijderd en vervangen door houtsnippers, kunstgras of tegels.


Op deze foto van 5 december is het brede tegelpad te zien,
evenals het ontbreken van een afscheiding naar de openbare weg (waar de brandweerauto staat) en het omstreden zand (linksonder).

Antoniushek?

Daarnaast roept de MR de gemeente op om bij de Parklaan een hek neer te zetten. Van de Parklaan naar de school loopt een breed tegelpad. Omdat het speelplein te klein is volgens de MR, wordt dat pad ook als speelplaats gebruikt. Een duidelijke afscheiding tussen het pad en de openbare weg is verdwenen. Leerkrachten lossen dit op door met een pylon de afscheiding te markeren. Volgens de MR is dat niet afdoende. Vroegindeweij pleit er in haar brief voor om een hekwerk langs de Parklaan te plaatsen. Zij doet de gemeente een suggestie. Nu de Antoniusschool, weliswaar op eigen kosten, een nieuw hekwerk krijgt, zou zij graag zien dat het "oude" hek bij de Curtevenneschool geplaatst wordt.

Als ultieme oplossing noemt zij het verwijderen van het openbare speeltuintje om dat samen met het tegelpad bij het speelplein te trekken en om het geheel een hek te zetten.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
- 0.5 gr.
windkr. 6