WIJDEMEERSE WEBKRANT
Winkels en Wonen Loosdrecht
Loosdrecht, ma 7 januari 2008

Wim van Oudheusden doet twee oproepen. Hij pleit voor een winkel voor basisbehoeften in Oud-Loosdrecht en stoppen met protesten tegen woningbouw.

ingezonden bericht

Aan de commissieleden Ruimte en Economie

Ik wens u allereerst graag een heel gezond, gelukkig, maar ook WIJS 2008 toe!
wetende, dat je over het algemeen weinig bijval oogst als volksvertegenwoordiger.....

ik vraag uw gewaardeerde aandacht voor twee zaken.

ten eerste: als u de kans op winkelvoorzieningen in het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht bespreekt, wilt u dan pogen te denken en te redeneren vanuit de wensen van de Oud-Loosdrechters? zij missen al veel te lang diverse BASISvoorzieningen. u heeft NU de kans om al is het maar IETS ten goede te keren. overweeg bv. eens om een slimme ondernemer de kans te bieden om zowel 's zomers als ENIGE parlevinker (ijsjes? de koelkast aan boord bijvullen? rondvaartschepen bevoorraden?) te mogen verkopen OP de plassen, 's winters als ENIGE koek-en-zopie en oliebollenboer te mogen zijn en in een COMBIWINKELTJE het hele jaar door zowel bakkers-. slagers- en groenteprodukten te mogen verkopen!  

ten tweede: is het een idee om protesterende omwonenden, die de schijn tegen hebben dat ze oneigenlijke juridische gronden inzetten om woningbouw tegen te gaan, een koekje van eigen deeg te geven? bv. door hen en hun kinderen geen woonruimte te bieden in onze mooie gemeente gedurende het aantal jaren dat zij woningbouwplannen vertragen. dit als een soort anti anti beweging, die m.i het overwegen waard is. immers, zij onthouden anderen het woongenot wat zij zelf allang hebben, bv. omdat er wat meer auto's voor de deur langs kunnen komen, terwijl zij dat op basis van bestaande en DEMOCRATISCH vastgestelde bestemmings/bouwplannen al bekend was vaak VOOR men daar zelf kwam wonen.

ik misgun niemand zijn of haar rechten, maar waar zijn de burgerlijke plichten ten opzichte van anderen gebleven? en het waarderen van het vaak in grote meerderheid genomen BESLUITEN? ook zij kunnen elke 4 jaar een raadslid kiezen, of tussentijds via hun politieke partij pogen iets te laten terugdraaien. SAMEN graag, mag het een onsje meer zijn in 2008?

Not in my backyard; waarom dan wel zelf of de kinderen een woning gunnen, die je een ander niet gunt? wel eens gedacht wat het betekent als je geen passende woonruimte kunt vinden? of koopt Pa gewoon een grachtenpandje voor de oudste om de jongere kinderen alvast een goed voorbeeld te geven?

W. van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 7