WIJDEMEERSE WEBKRANT
Winterse Taferelen
's-Graveland, di 8 januari 2008

Galerie Wijdemeren organiseert een expositie van ca. 60 Winterse taferelen, deels ter beschikking gesteld uit particuliere collecties.

persbericht

Galerie Wijdemeren 's-Graveland

Winters van weleer herleven in Galerie Wijdemeren

Het is Galerie Wijdemeren weer gelukt om een bijzondere expositie samen te stellen. De collectie bestaat uit ca. 60 Winterse taferelen, waaronder schilderijen van 19 de en 20 ste eeuwse meesters, deels ter beschikking gesteld uit particuliere collecties.

U treft er werk aan van bekende grote en kleine oude meesters, zoals: Louis Apol, Nicolaas Roosenboom, J.F. Hoppenbrouwers, J.J.C. Spohler, Cornelis de Bruin, Frans Langeveld, David Schulman, Piet van Wijngaerdt, A.J. Zwart en J.P. van Velzen.

Tevens kunt u ook werk bezichtigen van veel Gooische schilders zoals een bijzonder stadsgezicht, met de Kerk van Amersfoort en gebouw waar tot voor kort het Armando Museum was gevestigd op de achtergrond, van de hand van M.H. Mackenzie (1878-1961), die tijdens zijn leven vooral in Hilversum gewoond en gewerkt heeft.

En natuurlijk is er ook weer werk van bekende hedendaagsen, zoals Hans van Moerkerken, Frits Goosen, Wouter van Soest en Jack van der Put vertegenwoordigd.

Van de Kortenhoever Bernard van Beek (1875-1941) zijn in de galerie een aantal prachtige schilderijen te bewonderen, waaronder een wintergezicht van de Kwakel te Kortenhoef, rond 1900.

Van de beroemde vogelschilder Jan Weenink ziet u op deze tentoonstelling ook winters werk aan, dat uitblinkt door de ongelooflijk fijne detaillering.

Genieten dus van prachtige grijze sneeuwluchten, soms met een kleurige winterse zonsondergang, van wollige besneeuwde boslaantjes en Oudhollandse ijsgezichten.

Uiteenlopende onderwerpen, doch allen sfeervolle wintervoorstellingen. Al met al een hartverwarmende verzameling.

De bezoeker die het er toch koud van krijgt, kan zich er opwarmen aan een warme glühwein of een geurend versgezet kopje koffie met echte hollandse speculaas.

Deze collectie "Wintertaferelen"is tot eind februari iedere zaterdag en zondag, tussen 13-17 uur te bezichtigen op het Zuidereinde 68a. te 's-Graveland. Voor info: J.Schipper, 06-41277246 / www.galeriewijdemeren.nl
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
7 gr.
windkr. 3