WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwjaarsduik Den Berg
Nederhorst den Berg , wo 2 januari 2008

Ook Wijdemeren heeft zijn eigen bescheiden nieuwjaarsduik. Burgemeester Don Bijl gaf het goede voorbeeld in Nederhorst. De brandweer volgde.

Geen grap

In de G&E staan vandaag bij een artikel over de duik twee foto's van een groepje Bergers in badkleding dat vanaf de wallekant bij de speeltuin in de plas springt. Drie jaar geleden bedachten burgemeester Don Bijl en zijn echtgenote Rolanda Miltenburg dat het een leuk idee zou zijn om op 1 januari een duik te nemen in de naast hun huis gelegen Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Zij hadden de brandweerlieden gevraagd om mee te doen. Die lieten het toen afweten, omdat zij dachten dat het een grap was. Don Bijl en zijn echtgenote waren nog alleen in het koude water. Het verwijt van Bijl aan de brandweerlieden, dat zij watjes zijn, lieten zij echter niet op zich zitten.

Glühwein

Het gevolg was dat gisterochtend vijfentwintig mannen, vrouwen en kinderen, brandweerlieden en hun aanhang, samen met Don Bijl en zijn vrouw, het ruime sop kozen. De watertemperatuur was vijf graden. Het was dan ook erin en snel weer eruit. Waarna het gezelschap zich in de brandweerkazerne achter de plaats van de duik kon opwarmen met oliebollen en glühwein.

Het enthousiasme voor de duik is groot. Sommige deelnemers zouden graag zien dat er meer Bergers volgend jaar mee doen aan de koude duik. Anderzijds vindt Don Bijl dat juist het kleinschalige karakter van de duik erg charmant is en dat grootschaligheid afbreuk kan doen aan dat karakter.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
helder
-1 gr.
windkr. 2