WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bomenstichting: Onzorgvuldig
Nederhorst den Berg , vr 15 februari 2008

De Bomenstichting vindt de kap van de wilgen langs de Hinderdam onnodig en onzorgvuldig. Volgens Edwin Koot van de stichting was de kap prematuur.

De landelijk werkende Bomenstichting heeft zich gemengd is de kwestie rond het kappen van de knotwilgen langs de Hinderdam in Nederhorst den Berg. In de G&E staat vandaag dat het om "een groot aantal gezonde tot zeer gezonde bomen" ging.

Overleg

Edwin Koot van de Bomenstichting kan niet beoordelen of de kap rechtmatig was of niet. Hij vindt wel dat er onzorgvuldig is gehandeld door de gemeente. In ieder geval had er vooraf overleg met de omwonenden plaats moeten hebben. Dat had mogelijk een hoop commotie gescheeld, aldus Koot.

Rot is geen probleem

Koot denkt dat het onnodig was om de bomen te kappen. Knotwilgen die van binnen aan het rotten zijn vormen geen enkel probleem. Een boom die bestaat uit een holle binnenkant en een goede buitenkant kan nog tientallen jaren mee stelt hij. Zeker omdat een knotwilg jaarlijks geknot wordt en daardoor niet veel wind vangt.

Vogels

Ook vindt hij het slecht voor de fauna die in de bomen huisde. In jonge nieuwe boompjes zullen volgens hem de eerste veertig jaar geen vogels of een buizerd te zien zijn.

Lees ook:

15022008 Wilgen Hinderdam Dikker
13022008 Bomenkap Hinderdam

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 3