WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJsclub: Moeilijke Tijden
Kortenhoef, vr 15 februari 2008

Zonder ijs leiden ijsclubs een moeizaam bestaan. Onderling Genoegen uit Kortenhoef verliest leden en ziet de bodem van de kas.


Kortenhoefse plassen, 12 januari 2003

Hans van Keken schrijft vandaag in de G&E over de honderdjarige ijsclub Onderling Genoegen uit Kortenhoef. Komende woensdag bestaat de club honderd jaar. In de strenge winters in de jaren negentig van de vorige eeuw had de club niet te klagen over leden en inkomsten. Met de organisatie van toertochten op de Kortenhoefse Plassen, het Hilversums Kanaal, natuurgebied Het Hol en zelfs de Wijde Blik werden duizenden bezoekers en duizend leden gelokt.

Harde kern

Op dit moment is er nog een harde kern van vijfhonderdvijftig leden, maar dat aantal kalft af door de vergrijzing en door het gebrek aan natuurijs. Voor jongeren is het geen automatisme meer om lid te worden van de ijsclub omdat er nooit ijs is. Mocht er wel weer ijs komen, dan kan het tij snel keren.

Er is weinig geld om het jubileum te vieren, omdat er de afglopen jaren flink is ingeteerd. Voor de renovatie van het clubhuis moest zelfs een lening worden afgesloten.

Jubileum

Op zaterdag 29 maart wordt het honderdjarig bestaan van de club feestelijk gevierd met een receptie. In de herfst wil de club met de jeugd naar de vijf kilometerbaan in Dronten.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 3