WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reorg. Brandweer: Op de Rem
Wijdemeren, vr 8 februari 2008

In een raadbrede motie trapte de raad gisteren op de rem van de regionalisering van de brandweer omdat er flinke twijfels zijn.

Voordat aan de behandeling van het raadsvoorstel wordt begonnen verontschuldigt René Voigt zich. Vanwege de betrokkenheid van zijn werkgever, de gemeente Bussum, zal hij niet deelnemen aan beraadslagingen over dit onderwerp. Daarop neemt hij plaats op de publieke tribune.

Extra raad over regionalisering


Leonique Krätzschmar (VVD)

Vervolgens verdedigt Leonique Krätzschmar (VVD) namens alle fracties een motie, tevens raadsvoorstel, om (nog) niet verder te gaan met de regionalisering van de Wijdemeerse brandweer. Er zijn met name twijfels ontstaan of aan de randvoorwaarden zal worden voldaan op de wijze die de gemeente zich voorstelt. Er zijn teveel vragen onbeantwoord gebleven. En omdat er wettelijk ook de mogelijkheid bestaat voor andere vormen te kiezen verzoekt de raad het college om de consequenties van regionalisering in de voorgestelde vorm te plaatsen naast die van het voortzetten van de gemeentelijke brandweer en daarover met de gemeenteraad in een aparte bijeenkomst te overleggen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2