WIJDEMEERSE WEBKRANT
Worstelen met Computers
Wijdemeren, vr 8 februari 2008

De Wijdemeerse politiek bleef moeite houden met de IT voorstellen van wethouder Wim Lorjé. De mist van de commissie was verdund tot nevel.

Mistig

Aan de orde waren 2 raadsbesluiten die in de commissievergaderingen vanwege hun onduidelijkheid bijna raadbreed waren afgeschoten. Een krediet voor software en het ander voor PC's. Iedereen was het er over eens dat de raadsvoorstellen beter leesbaar waren. Maar wethouder Wim Lorjé (VVD) maakte het natuurlijk wel erg bont door te stellen, dat de voorstellen nu nóg helderder(!) waren. Gert Zagt (DBL) verwoordde het daarom zo: de eerste keer hing er dichte mist over de voorstellen, nu is het nog steeds wat nevelig. En Betske van Henten (CDA) vond dat er nu een geschikt module was gekozen, de vorige keer was het maar mistig. En Joep Frijdal, ook VVD, verweet wethouder Lorjé dat de toekomst in nevelen was gehuld, omdat Wijdemeren geen automatiseringsvisie heeft.

Die liet zijn partijgenoot echter fijntjes weten, dat er juist gewerkt werd conform die visie, al was die dan van 2005. Hij beloofde hem te laten actualiseren.

Creatief

Herman Veldhuisen (CDA) had, wegens voortschrijdend inzicht, verzocht om het raadsvoorstel over de aanschaf van PC's, geagendeerd als hamerstuk, toch te behandelen. Hij had namelijk in een ambtelijke notitie gelezen dat het aantal werkplekken omlaag zou kunnen van 175 naar 150. Dus kon volgens hem het aantal van 175 PC's in het raadsvoorstel ook omlaag.

Wethouder Lorjé benadrukte dat dat aantal uit een 'creatieve brainstormvergadering' was voortgekomen en dus op dit moment niet van toepassing. Waarop burgemeester Bijl het niet kon laten om Herman Veldhuisen te wijzen op het gevaar van een dergelijke benadering voor de verdere ontwikkeling van creatieve ideeën door ambtenaren. Als het opperen van ideeën zo tegen hen gebruikt zou kunnen worden, dan zou dat de animo snel doen afnemen.

Daarna kabbelde de discussie nog even verder over minimaal en maximaal 150 of 175 PC's, etc. Maar aan het eind kon Herman het toch niet over zijn kant laten gaan. De burgemeester had het niet zo goed begrepen, want getuigde zijn voorstel nou juist niet van een enorme creativiteit? Hij hoopte dat hij de volgende keer desondanks weer met ideeën op de proppen zou durven komen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2