WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vakantie bij Nat.mon.
's-Graveland, ma 4 februari 2008

In de voorjaarsvakantie kunnen gezinnen terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland voor allerlei activiteiten.

persbericht

Vakantieactiviteiten bij Bezoekerscentrum Natuurmonumenten
Braakballen pluizen en broodjes bakken!

In de voorjaarsvakantie kunnen gezinnen terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland voor allerlei activiteiten.

In de vakantieweek is het centrum geopend van woensdag 27 februari t/m zondag 2 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor activiteiten is noodzakelijk, want er is een beperkt aantal plaatsen! Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of bel het bezoekerscentrum, T (035) 656 30 80.

Braakballen pluizen

Een uil eet zijn prooi met huid en haar op. De haren en botjes verteren niet in zijn lichaam. Samen met de haren spuugt (braakt) hij die botjes daarom uit. We noemen dat braakballen of uilenballen. De kinderen gaan een uilenbal uitpluizen en ontdekken wat de uil gegeten heeft. Braakballen pluizen kan op woensdag 27 februari en vrijdag 29 februari. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Reserveren noodzakelijk!

Kosten per pluiskaartje: leden Natuurmonumenten € 3,-; niet-leden € 5,-.

Bak je eigen broodjes

Donderdag 28 februari van 10.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur: Bak je eigen broodjes! Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Samen met een gids loop je een spannende speurtocht. Je gaat op zoek naar diersporen, leert knopen leggen, met een kompas lopen en vuur maken. Boven dit vuur bak je je eigen broodje. Ook krijg je een kop soep. Reserveren noodzakelijk! Kosten: leden Natuurmonumenten € 5,- per persoon; niet-leden € 8,- per persoon.

Speuren in het bos

Voor elke leeftijd is er een avontuurlijke speurtocht. Ga op zoek naar de geheime bewoner of leer NoNiksie kennen. Ga op stap met een kompas of los de puzzel op van Bospret.

Lid worden?

Bij Bezoekerscentrum 's-Graveland kunt u lid worden van Natuurmonumenten. Dit kan al vanaf € 2,- per maand. U krijgt dan direct het Natuurboek en een welkomstgeschenk mee en ledenkorting op onze activiteiten.

Waar:

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten
Noordereinde 54b
1243 JJ 's-Graveland
T (035) 656 30 80

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 3