WIJDEMEERSE WEBKRANT
Waterschapspartij stelt vragen
Wijdemeren, vr 1 februari 2008

Ton Vendrig, van de onlangs opgerichte Waterschapspartij, zond een open brief naar het Hoogheemraadschap met vragen over de Wijdemeerse vaarwegen.

De Waterschapspartij wil meedoen aan de Waterschapsverkiezingen van dit najaar.

ingezonden brief

Waterschapspartij recreatie wonen water

Aan : Het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht

Onderwerp : bestuursvraag vaarwegen

Nederhorst den Berg, 30 januari 2008

Geacht bestuur,

Als lid van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht zou ik gaarne de navolgende vragen aan u stellen.

In het verslag van uw vergadering van 4 december 2007 agendapunt 5 inzake de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) acht u het wenselijk dat de recreatieve mogelijkheden op de Karnemelksloot en 's-Gravelandsevaart niet worden verbeterd en verwijderd worden uit de haalbaarheidsstudie Vaarten Vechtstreek.

Voorts geeft u aan geen voorstander te zijn van toename van de recreatievaart op de vaarwegen, waarbij met name de Vecht wordt genoemd.

  1. Het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht streeft ernaar zoveel mogelijk het vaarweg beheer in haar gebied onder haar hoede te willen nemen. Is dit streven naar vaarwegbeheer ingegeven om de watersport te dienen of om dit beheer te gebruiken voor het beperken en tegengaan van de recreatievaart op de vaarwegen van het Waterschap.
  2. Welke ecologische doelen liggen ten grondslag aan het door u voorgestane beleid.
  3. Een nadelige invloed op de waterkwaliteit is voor u uitgangspunt. Welke criteria legt u hierbij aan.
  4. Uit het noordvleugeloverleg is gebleken dat het toekomstig beleid van de Provincie zich erop richt om de plassen en meren in het westen van het land met elkaar te verbinden zoals in Friesland. Dit om de watersport en de economische betekenis ervan te stimuleren. Acht u dit provinciaal beleid in overeenstemming met uw doelstellingen, zou u hieraan aan mee willen werken of zou u zich hiertegen ernstig verzetten.
  5. Uit het verslag van uw vergadering van 18 december 2007 is gebleken dat de gemeente Wijdemeren u heeft aangesproken op deze maatregelen voor de KRW. Deze zijn volgens Wijdemeren teveel gericht op natuur en te weinig op recreatie. Op welke wijze kunnen derden reeds kennis hebben genomen van uw besluitvorming terwijl leden van uw algemeen bestuur deze informatie ontbeert.
  6. Op welke wijze acht u de mogelijkheid aanwezig dat de samenleving zich kan uitspreken over de door u geformuleerde uitgangspunten. Hoe en wanneer is er inspraak.
  7. Hoe stelt u zich het besluitvormingstraject voor in het algemeen bestuur in het algemeen met de EKW en in het bijzonder met het hier aangesproken beleid betreffende de watersportrecreatie.
  8. Vormt het door u voorgestane beleid ten opzichte van de watersportrecreatie zoals ingenomen ten opzicht van de KRW, thans reeds uitgangspunt bij de besluitvorming, of is dit pas van betekenis als de KRW door AGV is aangenomen in het algemeen bestuur.

Onlangs is door de pers aandacht besteed aan het tot stand komen van de "Stichting recreatie wonen op en aan het water", die aan de waterschapsverkiezing wil gaan deel nemen met het indienen van een verkiezingslijst. In het kader daarvan is door AD Groene Hart een interview afgenomen van de Voorzitter van uw bestuur. In een reactie is door de Dijkgraaf Johan de Bondt aangegeven dat een waterschapspartij " over meer moet gaan dan wonen aan het water en varen met een bootje "

  1. Is met deze weergave recht gedaan aan de verstrekte informatie.
  2. Bij de nieuwe verkiezingen zal er voor het eerst deelgenomen worden door partijen met het indienen van lijsten. Daarbij kan een veelheid van lijsten met diverse doelstellingen worden ingediend. Acht u het juist dat een vertegenwoordiger van uw bestuur of uw bestuur omtrent de deelnemers aan de verkiezingen een waarde oordeel of zelfs maar een waardering geeft over de gekozen doelstellingen.
  3. Als het bestuur het juist acht dat er open en vrije verkiezingen worden gehouden in uw Waterschap, kan en wil het bestuur dan invloed uitoefenen op de te kiezen kandidaten zodat door hen gewenste partijen of personen in het bestuur verkozen worden.

Hoogachtend,

A.A.A. Vendrig
Nederhorst den Berg

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6