WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gewest: Krachtige Economie
Wijdemeren, vr 1 februari 2008

Het Gewest treedt naar buiten. Na de woonvisie van vorige week, ditmaal een visie op de economische ontwikkeling. De tussen-bestuurslaag in actie met ambities.

persbericht

GEWEST GOOI EN VECHTSTREEK PLEIT VOOR KRACHTIGE ECONOMISCHE ONTWIKKELING

Op donderdag 31 januari namen J. Bond (gedeputeerde Noord-Holland) en J. Bakker-Klein (gedelegeerde economie en werk van het gewest Gooi en Vechtstreek) het boekje ''t Gooi dynamische kansen binnen groene kaders' in ontvangst.

Bakker liet weten blij te zijn met de titel van dit boekje, die volgens haar "gelukkig haaks staat op de teneur van de berichtgeving eerder op deze dag in de Gooi en Eemlander ". Bakker riep de aanwezige ondernemers op om vooral niet te blijven steken in het mopperen op wat moeilijk is, maar zelf ook actief bij te dragen aan een gezamenlijke aanpak van de kansen die de regio biedt tot verdere economische groei.

De negen gemeenten in de regio Gooi en Vechtsteek hebben in gewestverband de krachten gebundeld op het terrein van economie en werk. Ook de Provincie Noord Holland en de Kamer van Koophandel hebben zich hierbij aangesloten. Gezamenlijke doelstelling is 1,5 % economische groei in de periode tot 2015. Dat betekent dat er zo'n 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij zullen komen.

Bakker: "Dit is beslist geen onmogelijke opgave. De komende jaren moet 200 hectare bedrijventerrein worden herontwikkeld, zodat intensiever gebruik van deze terreinen gemaakt kan worden. In de regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek, die gewestgedelegeerde B. Hammer vorige week heeft gepresenteerd, wordt onder andere ook voorzien in de daarbij passende woonopgave. En in Noordvleugelverband is vanuit het Gewest ook de problematiek van de bereikbaarheid van Gooi en Vechtstreek goed op de kaart gezet".

Bakker noemde de kritiek van enkele ondernemers over het beschermend omgaan met de groene natuur onbegrijpelijk. Met 12.000 arbeidsplaatsen in de toeristische sector neemt deze sector een derde plaats in voor wat betreft werkgelegenheid in deze regio. En deze sector is nu juist zeer gebaat bij het behoud van het mooie groene karakter van onze regio. Bakker benadrukte dat door bestuurders in deze regio fors wordt ingezet op behoud van dit groene karakter, mede ten behoeve van de verdere groei van de toeristische sector. Als twee andere kansrijke sectoren voor economische groei noemde zij met name de mediasector (nu met 16.000 arbeidsplaatsen de grootste werkgever in de regio) en de zorgsector (momenteel al goed voor ruim 15.000 arbeidsplaatsen). Groei in deze sectoren kan prima samengaan met het behoud van het groene karakter van de regio Gooi en Vechtsteek en zal ook de positie van het Midden en Klein Bedrijf (MKB), van oudsher al een sterke economische factor in de regio, een nieuwe impuls geven. Vanuit het Gewest wordt daarom op dit moment, samen met de provincie Noord-Holland en de Kamer van Koophandel , een gezamenlijke aanzet gegeven tot het leggen van kansrijke verbindingen tussen deze drie sectoren, met als doel om innovaties -en daarmee economische groei- tot stand te brengen.

De regio Gooi en Vechtstreek kiest hiermee voor een duidelijke en stevige positionering ten opzichte van de omliggende steden, zoals Almere, Utrecht, Amersfoort en Amsterdam.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6